© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuo Izraelio ugnies penktadienį Gazos Ruože žuvo keturi žmonės, tarp jų besilaukianti moteris, o bendras karinės operacijos aukų skaičius perkopė 800, pranešė palestiniečių gelbėjimo tarnybų atstovas spaudai Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra).

Izraeliui tęsiant savo karinę kampaniją, kuria siekiama sustabdyti raketų atakas iš Gazos, penktadienį, 18-ą puolimo dieną, per smūgį iš oro Deir al Balahe Gazos Ruožo pietinėje dalyje žuvo 26 metų moteris ir dar viena 23 metų moteris, kuri laukėsi kūdikio.

Kūdikį pavyko išgelbėti, nurodė A.al-Qudra.

Be to, mirė dar du žmonės, kurie kiek anksčiau penktadienį buvo sužeisti per pietinio Chan Juniso miesto apšaudymą, o bendras Izraelio kampanijos aukų Gazoje skaičius pasiekė 804.

Beveik 100 palestiniečių žuvo ketvirtadienį, kuris tapo viena kruviniausių konflikto dienų, sakė A.al-Qudra.

Tuo tarpu į Izraelio teritoriją paleistų sviedinių sprogimai nusinešė trijų civilių – dviejų izraeliečių ir tailandiečio darbininko – gyvybes, o per susirėmimus Gazoje ir jos apylinkėse žuvo 32 žydų kariai.

Tai kruviniausias konfliktas šioje Izraelio apsiaustoje palestiniečių teritorijoje nuo 2009 metais ten vykusios karinės operacijos.

Nevyriausybinių organizacijų duomenimis, 80 proc. konflikto aukų sudaro civiliai palestiniečiai, tarp jų nemažai moterų ir vaikų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: