Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas (Šimonas Peresas) antradienį asmenine žinute “Twitter” pasveikino į šį socialinį tinklą įsitraukusį popiežių Benediktą XVI.

89 metų Sh.Peresas parašė: “Jūsų Šventenybe, sveiki atvykę į “Twitter”. Mūsų santykiai su Vatikanu yra geriausi ir gali sudaryti pamatą tolesnei taikai visur (kitur)”.

Tačiau tie santykiai pastarosiomis dienomis ėmė krypti į blogąją pusę. Vatikanas praėjusią savaitę šiltai pasveikino Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos balsavimą, kuriuo buvo pripažinta Palestinos valstybė, o Izraelis tokiam žingsniui kategoriškai priešinosi ir reaguodamas paskelbė apie planuojamas naujas gyvenviečių statybas Vakarų Krante.

Vatikanas antradienį savo dienraštyje “L’Osservatore Romano” išspausdino labai kritišką straipsnį apie planuojamas statybas.

85 metų popiežius neketina tapti niekieno “sekėju” ir nerašys “Twitter” iki gruodžio 12-osios. Prie šio socialinio tinklo jis prisijungė pirmadienį ir po kelių valandų jau turėjo 250 tūkst. sekėjų”. Pontifikas ketina skelbti žinutes aštuoniomis kalbomis.

Nobelio taikos premijos laureatas Sh.Peresas aktyviai naudojasi socialine žiniasklaida.

Jis yra lankęsis “Facebook” būstinėje, kur šio tinklo kūrėjas Markas Zuckerbergas (Markas Zukerbergas) padėjo jam paleisti savo oficialų “Facebook” puslapį anglų kalba.

Drauge su žinomu izraeliečių diktoriumi jo biuras paskelbė muzikinį klipą, kuriame prašo žmonių tapti jo “Facebook” draugais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: