© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Izraelis “absoliučiai atmeta” siūlomą sutartį dėl Irano branduolinės programos, kurią tikimasi sudaryti Ženevoje vykstančiose derybose, žydų valstybės premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė penktadienį per susitikimą su JAV diplomatijos vadovu.

“Tai labai bloga sutartis. Izraelis ją absoliučiai atmeta”, – jis sakė žurnalistams prie Tel Avivo esančiame Ben Guriono oro uoste prieš susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu).

“Suprantu, kad iraniečiai Ženevoje vaikštinėja labai patenkinti – ką gi, jie ir turėtų tokie būti, nes gavo viską ir nieko nesumokėjo”, – komentavo B.Netanyahu, tarsi ta sutartis jau būtų sudaryta.

“Jie norėjo atokvėpio nuo sankcijų po daugelio metų sekinančių sankcijų režimo – jie jį gavo; jie nieko nemokės, nes jie jokiu būdu nemažina savo branduolinio sodrinimo pajėgumų”, – piktinosi premjeras.

B.Netanyahu pridūrė, kad Iranui taip bus suteikta “šimtmečio sutartis”.

“Taigi Iranas gavo šimtmečio sutartį, o tarptautinė bendruomenė gavo blogą sutartį”, – sakė jis, aiškindamas, kad žydų valstybė nelaikys savęs saistoma tokios sutarties.

“Izraelis nėra įpareigotas (laikytis) šios sutarties, ir Izraelis padarys viską, ką reikia, kad apgintų save ir savo žmonių saugumą”, – pareiškė B.Netanyahu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: