Japonijos ambasados padėka Aleksoto vaikams
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kovo 11 d., švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, tolimoje Japonijoje įvyko didžiulis žemės drebėjimas, nusinešęs dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių. Televizijos ekrane parodyti vaizdai sukrėtė daugelį mūsų, todėl norėjosi kažkaip padėti, užjausti ne tik pinigine išraiška.

Jautriai į šią nelaimę atsiliepė Aleksoto mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų vaikai ir pedagogai. Tolimiems, nepažįstamiems draugams imta gaminti mažas dovanėles, draugystės apyrankes, paveiksliukus, atvirukus ir kt.

Po mėnesio, kai viskas buvo suruošta, įvyko popietė, skirta Japonijos vaikams užjausti. Jurgio Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje vyko renginys, kuriame dalyvavo ir savo darbelius skyrė Jurgio Dobkevičiaus, Julijanavos katalikiškos vidurinės mokyklos, Tirkiliškių pradinės mokyklos moksleiviai.

Neatsiliko ir ikimokyklinių įstaigų – Aleksoto darželio, Tirkiliškių lopšelio-darželio, 36 lopšelio-darželio auklėtiniai.

Į renginį atvyko ir Japonijos ambasadorė Miyoko Akashi, kuriai ir buvo perduoti vaikų darbeliai. Vyko gražus renginys, skirtas gamtos stichijos sukeltai nelaimei apžvelgti ir Japonijos kultūrai pristatyti. Labai gražų pristatymą parengė Kaune įsikūręs Japonijos kultūros centras.

Šio renginio metu buvo pasodinta kalninė pušaitė ir prie jos pastatytas stovas su užrašu lietuvių, japonų kalbomis: „Mes su Jumis. Lietuva Japonijai. Aleksotas, Kaunas. 2011 04 11“.

Japonijos ambasada dabar rekomenduoja visoms japonų turistų grupėms, atvykstančioms į Kauną, apsilankyti ant Aleksoto kalno prie apžvalgos aikštelės, kur auga ši pušelė.

Prasidėjus Japonijoje mokslo metams, mus pasiekė maloni žinia, kad Japonijos ambasada ruošia padėką Aleksoto vaikams. Tai profesionalių atlikėjų iš Japonijos muzikinė pasaka vaikams. Mus labai nudžiugino ir nemažiau nustebino, kad taip jautriai buvo sureaguota į mūsų kukliai ištiestą pagalbos ranką.

Spalio 13 d., 14 val. J. Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje mes laukiame svečių iš Japonijos ir Japonijos ambasadorės Miyoko Akashi. Taip pat laukiame visų mokinukų ir vaikų, kurie savo darbeliais ir širdies šiluma sušildė Japonijos našlaičius.

Programa:

Machiko Takahashi (fleitos solo)

J. Donjon, A. Honegger ir kiti kūriniai

Motoki Hirai (fortepijono solo)

Chopin, Liszt, Motoki Hirai kūriniai

– Motoki Hirai kūrinys

– Paveikslų knygelių siuita
– japoniškų pasakų pasakojimas, vaizdai ir muzika:

Atlikėjai:

Motoki Hirai (kompozicija, fortepijonas)

Machiko Takahashi (fleita)

Juozas Šalkauskas (pasakų skaitovas)

Aistė Birvydaitė (smuikas)

Eduardas Bogdanovas (smuikas)

2011 m. spalio 13 d. (ketvirtadienis) 14:00 val., J. Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje V.Čepinskio g. 7, Kaunas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: