Jau publikuojamas leidinys

Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ (KJOSAS) šiuo metu įgyvendina tarptautinį jaunimo demokratiškumo projektą „BYTE – Baltic Youth Takes Experience“, kurio pagrindinis tikslas – pasidalyti Lietuvos, Latvijos ir Estijos jaunimo politikos gerąja patirtimi projekte dalyvaujančių organizacijų bei visuomenės lygyje, naudojantis žiniasklaidos priemonėmis.

Pirmasis šio projekto vizualinis rezultatas – dalyvių sukurtas leidinys „Ready? Set?! BYTE!“ – jau publikuojamas.

Elektroninėje erdvėje jis patalpintas adresu http://dl.dropbox.com/u/34902194/Atvirukai_LT.pdf, o popierinę versiją galima pasiimti apsilankius KJOSAS patalpose (Gedimino g. 33-20, Kaunas).

Pirmasis leidinys išleistas 3 kalbomis – lietuvių, latvių ir estų, taip pat yra pateikta sutrumpinta angliška tekstų versija.

Leidinio forma – netradicinė. Tai 18 atvirukų, sudėtų į voką. Ant kiekvieno atviruko publikuojama po vieną straipsnį. Tokia leidinio forma pasirinkta siekiant, kad informacija būtų dalinamasi: juk perskaičius atviruką galima jį išsiųsti arba padovanoti kitam asmeniui.

Šiame leidinyje pristatomas projektas, jo tikslai bei dalyviai, taip pat Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykdoma jaunimo politika, pateikiamos nuomonės šia tema, pavyzdžiai, kur ir kokiais būdais jaunimo organizacijos randa išteklių savo veiklų vykdymui, bei nagrinėjamos kitos su jaunimo politika susijusios temos.

Projektas „BYTE – Baltic Youth Takes Experience“ – tai tarptautinis Baltijos šalių jaunimo organizacijų projektas. KJOSAS, bendradarbiaudama su Latvijos ir Estijos organizacijomis, jau metus dalinasi informacija apie jaunimo politiką savo šalyje, kartu susitikę bei atskirai savo šalyse diskutuoja apie vykstančius projektus bei pakitimus šioje srityje, organizuoja viešus susitikimus su jaunimo politiką Baltijos šalyse formuojančių sektorių atstovais.

KJOSAS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: