(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė draugiškose rungtynėse Danijoje ruošiasi rengiantis paskutinėms atrankos ciklo rungtynėms su Anglija išbandyti visus žaidėjus. Tačiau lietuvių planus pakoregavo traumos, dėl kurių komandos treneriams teko iš naujo modeliuoti praretėjusią saugų grandį.

Trijų žaidėjų trūks

Jaunimo rinktinei pastaraisiais mėnesiais labai trūko puolimo grandies žaidėjų, tačiau šią savaitę prasidėjus treniruočių stovyklai praretėjo ir saugų linija.

Jau anksčiau paaiškėjo, kad komandai nepadės saugas Eivinas Zagurskas, dėl ligos į komandą neatvyko vartininkas Povilas Valinčius – jį pakeitė komandos draugas Marijampolės „Sūduvoje“ Armantas Vitkauskas. Stovyklos pradžioje su komanda pasitreniravęs iš rikiuotės iškrito komandos kapitonas, saugas Marius Papšys. Treniruotis antradienį negalėjo saugas Povilas Krasnovskis bei gynėjas Egidijus Vaitkūnas.

Dvi dienas tik iš šono stebėjęs, kaip komandos draugai lieją prakaitą, P.Krasnovskis pasakojo, kad susižeidė savaitės viduryje atstovaudamas Pakruojo „Kruojai“ LFF taurės turnyre. „Galvojau, kad trauma nerimta, bet pasidariau tyrimus ir paaiškėjo, kad sunkesnė nei maniau. Tikiuosi, kad gydytojas Saulius Antanavičius pastatys ant kojų ir galėsiu žaisti“, – vylėsi futbolininkas.

Galimybė pasireikšti kitiems

Komandos strategas Vitalijus Stankevičius sakė, kad dėl P.Krasnovskio ir E.Vaitkūno galimybių žaisti – dideli klaustukai, todėl ruošiamasi ir tam variantui, jei tektų verstis be jų.

„Jei trūks visų keturių žaidėjų – tai labai didelė netektis. Saugų liniją reikės organizuoti beveik iš naujo. Tačiau nieko nepadarysi. Tai bus proga pasireikšti kitiems žaidėjams. Tuo labiau, kad nemažai dabartinės rinktinės narių yra jaunesni, tad galės rungtyniauti ir kitame U-21 atrankos cikle“, – kalbėjo treneris.

Į U-21 rinktinę naujai pakviestas VMFD „Žalgirio“ saugas Arminas Vaskela, o antradienį treniruotėje dalyvavo Vilniaus „FM-Granito“ puolėjas Ronaldas Solominas. Tačiau su komanda į Daniją vyks tik pirmasis.

„Dėkoju Ronaldui, kad atvyko į treniruotę, turėjome galimybę į jį pasižiūrėti. Tačiau daryti išvadas iš vienos treniruotės sunku. A.Vaskelą stebėjau sekmadienį A lygos rungtynėse su Panevėžio „Ekranu“, jis sužaidė neblogai ir pastaruoju metu rungtyniauja vis daugiau“, – sakė V.Stankevičius.

Danijoje laukia pratybos, Anglijoje – sunki kova

Penktadienį Aarhuse lietuvių laukia kontrolinės rungtynės su Danijos komanda.
V.Stankevičius teigė, jog apie varžovus informacijos suteikęs buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas, dabar „HB Koge“ treniruojantis Aurelijus Skarbalius gyrė Danijos komandą.

„Danų jaunimo rinktinės žaidėjai rungtyniauja Danijos čempionate, geruose klubuose. Komanda stengiasi žaisti kombinacinį žaidimą, taktine schema 4-3-3. Kitąmet danai organizuos Europos U-21 čempionato finalinį etapą, todėl dabar jam rengiasi. Varžovas tikrai stiprus, tačiau geriau žaisti draugiškas rungtynes su stipriomis ekipomis, nebijoti pralaimėti ir stengtis tose rungtynėse patobulėti. Duosiu pažaisti visiems“, – tvirtino V.Stankevičius.

Iš Danijos lietuviai keliaus į Angliją, kur žais paskutines atrankos ciklo rungtynes. Pirmosios komandų rungtynės Vilniuje pernai lapkritį baigėsi taikiai 0:0. Tačiau anot P.Krasnovskio, šį kartą komanda laukia sunkesnės kovos.

„Netekome kelių pagrindinių žaidėjų, todėl treneriui dabar teko galvos skausmas kaip užkamšyti tas spragas. Be abejo, dabar bus daug sunkiau nei tada, kai rungtyniavome Lietuvoje. Tačiau rungtynėse su Portugalija antrajame kėlinyje parodėme, kad galime žaisti. Esu nusiteikęs optimistiškai. Manau, kad galime įkasti varžovams ir sugadinti nuotaiką“, – teigė saugas.

Lietuvos U-21 rinktinė su Danija žais rugsėjo 3 dieną Aarhuse 14 valandą Lietuvos laiku, o rugsėjo 7-ąją Kolčesteryje 18 val. susitiks su Anglija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: