(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tęsdama susitikimų su jaunimo politiką Lietuvoje formuojančių sektorių atstovais ciklą ir įgyvendindama tarptautinį jaunimo demokratiškumo projektą „BYTE – Baltic Youth Takes Experience“, Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ (KJOSAS) vasario 1 d. (antradienį) 16 val. organizuoja susitikimą su Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentu Šarūnu Frolenko. Susitikimas vyks Kauno miesto savivaldybės Mažojoje salėje (Laisvės al. 96, Kaunas).

Susitikimo metu Šarūnas Frolenko, didžiausios nevyriausybinės jaunimo organizacijos Lietuvoje, vienijančios nacionalines jaunimo organizacijas ir regionines jaunimo organizacijų sąjungas vadovas, pristatys LiJOT vaidmenį tarpinstituciniame bendradarbiavime, įgyvendinant jaunimo politiką Lietuvoje, taip pat pasidalys gerąja LiJOT patirtimi ir siekiais bei savo, kaip dabartinio LiJOT vadovo, jaunimo politikos vizija Lietuvoje.

„BYTE – Baltic Youth Takes Experience“ yra tarptautinis Baltijos šalių jaunimo organizacijų demokratiškumo projektas, kurio tikslas – pasidalinti gerąją jaunimo politikos patirtimi ir skatinti demokratiškumą, naudojantis žiniasklaidos priemonėmis. Projekto iniciatoriai – KJOS „Apskritasis stalas“ – bendradarbiauja su dar 2 organizacijomis iš Estijos bei 2 – iš Latvijos. Kartu jie išleis 4 žurnalo „BYTE“ numerius bei viso projekto metu organizuos susitikimus su įvairiais jaunimo politikos formavime veikiančiais asmenimis.

Projektas „BYTE“, prasidėjęs 2010 m. rugsėjo mėn., truks net 16 mėnesių, per kuriuos bus išleisti 3 žurnalai apie jaunimo politiką Baltijos šalyse ir vienas, apibendrinantis veiklos rezultatus, „Baltijos šalių jaunimo politika: gerosios patirtys ir bendradarbiavimo galimybės“. Tikimasi, jog leidiniai pasieks bent 3000 jaunų žmonių Baltijos šalyse ir padės tvirtą pagrindą jaunimo politikos vystymuisi bei mokymuisi kartu.

Šį demokratiškumo projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjungos (ES) programa „Veiklus jaunimas“. Jaunimo demokratiškumo projektas – tai bendromis kelių partnerių Europoje jėgomis sukurtas projektas, sutelkiantis vietinių, nacionalinių ar tarptautinių projektų idėjas, patirtį ir skirtas jaunų žmonių aktyviam ir atsakingam dalyvavimui skatinti.

KJOSAS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: