(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinių ir jaunimo futbolo rinktinių treneriai trečiadienį peržiūrėjo žaidėjus prieš būsimas kovas. Draugiškoje nacionalinės B ir U-21 rinktinių dvikovoje Vilniuje jaunieji futbolininkai kėlinį sėkmingai priešinosi vyresniems kolegoms, tačiau vėliau turėjo pripažinti jų pranašumą rezultatu 1:2. „Šaunu, kad tarp jaunimo yra talentingų žaidėjų, kurie gali papildyti nacionalinę rinktinę“, – sakė pastarosios komandos strategas Raimondas Žutautas.

Įrodė pranašumą po pertraukos

Draugiškas rinktinių susitikimas vyko antradienio vidurdienį Vilniaus „Sportimos“ manieže. Abiejų ekipų strategai atliko daug keitimų išbandė visus į trumpą treniruočių stovyklą atvykusius žaidėjus – nacionalinėje B rinktinėje rungtyniavo 21 futbolininkas, U-21 rinktinėje – 19.

Pirmąjį rungtynių įvartį kiek netikėtai pelnė jaunimo rinktinė. Greitą kontrataką tiksliai užbaigė vienas komandos lyderių, Marijampolės „Sūduvos“ saugas Tadas Eliošius. Vis dėl to jau po penkių minučių po Gargždų „Bangos“ žaidėjo Marijano Choruži smūgio iš toli kamuolys rikošetu įskriejo į vartus ir rezultatas tapo lygus.

Antrajame kėlinyje jau vyresnieji žaidė sėkmingiau – kartą kamuolys atsimušė į virpstą, o  73 minutę įvartį įmušė „Sūduvos“ puolėjas Ričardas Beniušis. Rezultatu 2:1 kontrolines rungtynes laimėjo nacionalinė B komanda.

Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris R.Žutautas pasidžiaugė, kad jaunimo rinktinėje yra talentingų žaidėjų, o B komandoje pavyko įvertinti kandidatų į nacionalinę rinktinę pajėgumą.

„Įdomūs jaunimo rinktinės žaidėjai Tadas Eliošius, Artūras Žulpa, Fedoras Černychas. Neveltui Tadą jau kviečiau į nacionalinę rinktinę. Yra potencialo ir B rinktinėje. Manau, kad po poros metų keli žaidėjai iš abiejų komandų gali būti nacionalinės rinktinės nariai. Turime ir artimesnę pamainą – R.Beniušis ir M.Choruži yra vyresni, bet parodė kad galėtų esant reikalui pakeisti A rinktinės žaidėjus. Ramūną Radavičių išbandėme saugų grandyje“, – vertino R.Žutautas.

Jis pažymėjo, jog tikėtis itin gero pasirodymo iš žaidėjų buvo sunku, nes šiuo metu visi dar ruošiasi sezonui. „Vyksta daug fizinio pasirengimo, todėl matosi nuovargis, trūksta ir žaidybinės praktikos. Manau, kad kovo pabaigoje žaidėjai parodytų geresnę sportinę formą.“

U-21 rinktinės strategas Vitalijus Stankevičius taip pat buvo patenkintas rungtynėmis: „Manau, kad rungtynės buvo labai naudingos, žaidėjams tai buvo gera patirtis. Svarbiausia buvo tikrai ne pergalė, norėjome pažiūrėti visus žaidėjus. Tą ir padarėme. Vieni pasirodė gerai, kiti galbūt kaip pirmą kartą šiek tiek pasimetė.“

Paklaustas, ar tokia jaunimo rinktinė žais ir atrankoje, V.Stankevičius atsakė: „Tikimės, kad dar  prisijungs užsienyje žaidžiantys Arvydas Novikovas, Vytautas Andriuškevičius, traumą besigydantis Karolis Chvedukas. Jie sustiprintų komandą, turėtume daugiau lygiaverčių keitimų. Galbūt atsiras ir kitų žaidėjų, kurie galėtų sudaryti konkurenciją. Nenusiminčiau, jei kai kuriuos pakviestų į nacionalinę rinktinę, nes ruošti jai žaidėjus yra jaunimo rinktinės pagrindinis tikslas.“

Abi rinktinės šia dvikova pradėjo ruoštis atrankos varžyboms. Nacionalinė komanda kovo 25-ąją namuose dar žais draugiškas rungtynes su Lenkijos futbolininkais, o kovo 29 d. Kaune susitiks su pasaulio čempione Ispanija. Jaunimo rinktinė kovą planuoja žaisti kontrolinius mačus, o atrankos kovas pradės birželį dvikovomis namuose rungtynėmis su Slovėnija ir Malta.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: