(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jaunųjų tautininkų organizacija (JTO) Kaune įkurta 2007 metų vasario 25 dieną. Jau trečius metus organizacija sėkmingai vykdo savo užsibrėžtą tikslą – skatina jaunimo tautiškumą. JTO yra jaunimo organizacija, todėl tautiškumas, pilietiškumas ir šalies istorija yra pateikiama taip, kad atitiktų jauno žmogaus lūkesčius. Taip pat organizacija siekia paruošti Lietuvos jaunimą integracijai į politinį, ekonominį, socialinį ir kultūrinį šalies gyvenimą.

Organizaciją visoje Lietuvoje vienija apie 200 narių, o jais gali būti jaunuoliai nuo 14 iki 35 metų amžiaus, pritariantys organizacijos įstatams ir tikslams bei siekiantys juos vykdyti. Nariai sulaukę 35 metų ir vyresni gali dalyvauti Jaunųjų tautininkų organizacijos veikloje, vykdydami skyrių kuratorių funkcijas su patariamojo balso teise. Svarbiausia, jog ateinantis į organizaciją žmogus gerbtų savo valstybę ir tautiškumą.

Įstoti į organizaciją galima paprasčiausiai užpildžius “nario anketą” JTO internetinėje svetainėje (www.jto.lt) arba susisiekus su skyriaus pirmininku.

Jaunųjų tautininkų organizacija puoselėja gražiausias šalies vertybes, todėl vykdomi projektai siejami su tautiškomis vertybėmis, nes JTO visada stengiasi atsižvelgti į pilietiškumą ir jo svarbą visuomenei.

Pasak organizacijos atstovų, tautiškumo skatinimas jauniems žmonėms yra labai reikalingas dėl to, kad jaunimas suprastų, jog meilė ir pagarba tėvynei yra kur kas svarbesnė nei kitų diktuojama gyvenimo norma. Meilė ir pagarba tėvynei yra pasididžiavimo vertas objektas. Tuo vadovaudamasi Jaunųjų tautininkų organizacija kviečia kartu puoselėti šalies pilietiškumą ir ragina jaunus žmones prisijungti prie jų vykdomos veiklos.

VIZITINĖ KORTELĖ

  • Interneto svetainė: www.jto.lt
  • Kauno skyriaus pirmininkė: Žaneta Sutkutė
  • Kontaktai: zaneciux@gmail.com, 866232213
  • Būstinės adresas: Laisvės al. 99 – 13
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: