(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.

„Judėk su malda“ – lydimi tokio šūkio jau keletą metų jaunuoliai iš Alytaus dviračiais keliauja į istorinę Žalgirio mūšio vietą, esančią Griunvalde, Lenkijoje. Po dar vienos piligriminės kelionės į Lenkiją, grįžę jaunieji dviratininkai trečiadienį buvo svetingai sutikti Kaune, kur juos pasveikino miesto meras Andrius Kupčinskas ir administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Šių žygių idėjos autorius ir jo organizatorius – Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pavaduotojas sielovadai kunigas Miroslav Dovda.

Dviračių žygių metu nuvažiuojama apie 400 kilometrų, pakeliui aplankant žymiausias Lietuvos ir Lenkijos istorines ir šventas vietas. Žygio kulminacija tapo inscenizuotas Žalgirio mūšio stebėjimas istorinėje vietoje, į kurią kasmet suplūsta tūkstančiai smalsuolių iš visos Europos. Šį kartą dviratininkai taip pat lankėsi Myslibuže, lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūties vietoje.

„Pagrindinis mūsų kelionės tikslas – fizinės ištvermės ir bendrystės išbandymas, kasdienė bendra malda, tarpusavio bendravimas, supratimas ir pagalba vienas kitam“, – sakė kunigas Miroslav Dovda. Šiame žygyje dalyvavo 19 žmonių iš Alytaus, Marijampolės ir Vilniaus.

Liepos 11 dieną Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Gudėnas bei kiti Savivaldybės administracijos darbuotojai Lenkijoje taip pat dalyvavo iškilmingame minėjime, skirtame lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno 77-osioms žūties metinėms.

Minėjimas vyko lakūnų žūties vietoje – Myslibužo apylinkėse (dabartinė Lenkijos teritorija, Pszczelnik kaimas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: