© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šį mėnesį įvyksiančiame aukcione bus parduoti garsiojo transatlantinio lainerio “Titanic” katastrofą išgyvenusių keleivių daiktai, pranešė dveji varžytines organizuojantys JAV aukcionų namai.

Aukcione bus pristatyti išgyvenusio laivo keleivio laiškas, laivo valgiaraštis ir kortelė iš turkiškos pirties, kuri buvo įrengta tame laive. Už juos tikimasi gauti kažkiek tūkstančių JAV dolerių.

Rugsėjo 30 dieną įvyksiantį internetinį aukcioną organizuoja “Lion Heart Autographs” ir internetinė aukcionų svetainė Invaluable.com. Jis rengiamas praėjus lygiai trims dešimtmečiams nuo šio gigantiško lainerio atradimo Atlanto vandenyno dugne.

Varžytinės prasidės lygiai vidurdienį (18 val. Lietuvos laiku), jose galės dalyvauti pirkėjai iš viso pasaulio.

Laivo paskutinių pusryčių prieš nelaimę valgiaraštis turtų būti parduotas už 70 tūkst. JAV dolerių.

Parduodamą laišką su voku parašė vienas išsigelbėjęs laivo keleivis, praėjus pusmečiui po katastrofos. Jame minimi jo patirti išgyvenimai.

Taip pat pristatoma viena iš keturių žinomų išlikusių svarstyklių kėdės kortelių. Šioje kėdėje būdavo matuojamas kliento svoris laivo turkiškoje pirtyje.

Visi šie daiktai priklausė kam nors iš nedaugelio išgyvenusių žmonių, kuriems pavyko išsigelbėti įlipus į gelbėjimosi valtį, kurią liūdnai išgarsino keli ja pabėgę laivo įgulos nariai, likimo valiai lediniame vandenyje palikę daugiau nei 1,5 tūkst. kitų laivo keleivių.

Kainų siūlymus galima pateikti įvairiose svetainėse, tarp jų www.invaluable.com ir www.eBayliveauctions.com, taip pat prancūziškoje www.lefigaro.fr ir kiniškoje www.epailive.com.

“Titanic”, kuris buvo didžiausias ir prabangiausias pasaulio laivas, išplaukė iš Anglijos į Niujorką, kai 1912 metų balandžio 11-ąją, o balandžio 14-ąją, 23 val. 40 min. (balandžio 15 dieną 5 val. 40 min. dabartiniu Lietuvos laiku) įsirėžė į ledkalnį.

Laivas nuskendo per mažiau nei tris valandas; per šią tragediją žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. juo plaukusių žmonių. Iš viso laivu “Titanic” plaukė 2 208 keleiviai ir įgulos nariai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: