© Agnės Sinkevičiūtės nuotr. KaunoZinios.lt

Kavinė „Pas Stanley“ gyvuoja daugiau kaip tris metus. Jos savininkas garsus danų verslininkas Stanley Klemmensenas. Jam patinka europietiška virtuvė, todėl gimus idėjai verslą plėsti Lietuvoje, pasirinktas būtent toks meniu. Buvau girdėjusi apie šią kavinę anksčiau, todėl pakalbinau kelis draugus ir nutariau paragauti skaniausiai nuotraukose atrodančių europietiškų patiekalų. Eidami Vilniaus gatve šiaip taip pastebėjome tą nežymią iškabą „Pas Stanley“.

Nužvelgus kavinės aplinką akys užkliūna už daugybės spalvingų interjero detalių. Ant kiekvieno staliuko ryškiaspalvės staltiesės, kėdės arba sofos oranžinės, žalios, geltonos, juodos. Ant kiekvienos sienos – dailininko Andy Warhol‘o paveikslai. Stilius primena 6-ojo dešimtmečio dvasią. Nuotaiką praskaidrina tyli foninė muzika bei per televizorių rodomi koncertai.

Vos spėjus atsisėsti prie išsirinkto staliuko, besišypsanti padavėja atnešė meniu. Patiekalų pasirinkimas nėra labai didelis, pagrindas – europietiškos virtuvės maistas. Meniu – aiškus ir konkretus. Pirmuosiuose jo puslapiuose įvairios salotos. Labiausiai įsiminė ir akį patraukė „Salotos su rūkyta lašiša“, „Vištienos salotos su ananasais“ ir „Duonos – pupelių salotos“. Iš mūsų, aš labiausiai mėgstu ragauti salotas, todėl nutariau pasirinkti trečią variantą. Toliau šioks toks kepsnių pasirinkimas. Akį patraukė „Karbonadas su užkeptu sūriu“ bei „Vištiena su voveraitėmis“. Jeigu kas nors mėgstate sriubas, tai čia jų verdama nedaug, kiek prisimenu penkių skonių. Į šiuos penkis skonius įeina ir šaltibarščiai, kurie gaminami beveik visose kavinėse. Todėl sriubos gurmanams siūlyčiau užeiti kitur. Tarp desertų – pyragai, vaisiai ir ledai, kažko ypatingesnio nepastebėjau. Baigiau versti meniu, jokių greito maisto restoraną primenančių patiekalų. Nuotraukose esantis maistas atrodo skaniai, kartais net įdomiai papuoštas, gerai ir aiškiai nufotografuotas.

Vienas iš dalykų, kuris ypač patiko šioje kavinėje – greitas aptarnavimas. Sunku pasakyti, koks aptarnavimas būtų, jeigu apie visus staliukus sėdėtų išalkę klientai. Tačiau tuo metu žmonių nebuvo itin daug, todėl virėjos ir padavėjos turėjo proga greitai mus aptarnauti. Taip ir padarė.

Pirmiausiai atnešė salotas su kepta duona, pupelėmis, olandišku sūriu, obuoliais. Daug ingredientų, kuriuos reikia pačiam susimaišyti. Pupelės itin didelės, duona kieta ir garsiai traška, todėl reikia daug kramtyti. Šiose salotose labai mėgstu obuolius, tačiau radau vos kelis kubelius. Salotose pasigedau produktų šviežumo, nebuvau įtikinta, kad jas kartočiau antrą kartą. Tuo metu taip pat atnešė daržovių asorti su ryžiais. Šaldytos daržovės ir ryžiai išvirę, daug prieskonių. Taigi alkį numalšinti galima. Kiek vėliau turėjome galimybę paragauti kiaulienos kepsnių su sūriu, kurie pasirodė išties gardūs. Lėkštėje daug daržovių (agurkų ir pomidorų), todėl papildomai salotų porcijos užsisakyti atrodė nebūtina, nebent norėtųsi kažko įvairiau. Bent mes nusprendėme, kad pakaks. Kepsnys šiltas, traškiai iškepęs, sūris, esantis jo viršuje, išsilydęs. Prie šio kepsnio su bulvėmis norėtųsi daugiau aštrumo. Pabaigai sulaukėme „Vaisių asorti“ desertų – klasikinio vaisių komlekto, sulieto saldžiu sirupu. Vaikams turėtų patikti.

Kavinės lankytojus apibūdinčiau, kaip vidutinio amžiaus žmones. Ši vieta galėtų būti puiki erdvė tiems, kam pagaliau atsibodo picos ir greito maisto užkandinės. Kainos nedidelės, bet kokybė užtikrinta. Kavinėje nėra prašmatnaus maisto pateikimo ar virtuvės su aukščiausio lygio virėjais, tačiau kuklus patiekalų pasirinkimas europietiško maisto mėgėjams, turėtų patikti.

Maistas: 3, patiekalų kokybė atitinka kainą.

Aptarnavimas: 4, greitas, padavėja su šypsena, todėl už tai norisi daugiau palikti arbatpinigių.

Aplinka ir muzika: 3, norėtųsi daugiau erdvės tarp staliukų, labiau šiuolaikinės muzikos.

Verta aplankyti: 2, savo draugą studentą atsivesčiau į šią kavinę dar kartą, tačiau eidama pietauti su tėvais ar darbo kolegomis, pasirinkčiau kažką ištaigingiau.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: