Kačerginės Joninių šventė
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Jau nuo pirmųjų Lietuvos nepriklausomybės metų Kauno spauda rašė apie Kačerginės pušynuose vykstančias gegužines. Į jas poilsiautojai plaukė garlaiviais. Tęsdami kurorto tradiciją kačerginiečiai kasmet birželio 23-ąją susiburia į Joninių šventę. Jai šiemet bendruomenė ruošėsi iš anksto: krovė laužą, statė vartus, pynė vainikus ir vis žvalgėsi į permainingą vasaros dangų: lis ar nelis?

Mažieji, savo tėvelių lydimi, dviračiais, dviratukais, riedučiais skriejo į šventės sueigą su spalvingais balionais ir giedra nuotaika. Jai suplevenus Kačerginės vėliavai, suskambo jungtinės liaudiškos muzikos kapelos „Nemuno vingis“ melodijos, o ant ansambliečių galvų skleidėsi margaspalviai vasaros žolynų vainikai.

Šokių kolektyvų, „Mintinis“ (Ilgakiemio kultūros centras) ir, „Kolibris“ (Alšėnų kultūros centras) pavyzdžiu pasekę sukosi rateliai, skriejo poros. Jaunimą lyg magnetas traukė Kauno pramoginės studijos „D&D“ ir „Kvinta“ melodijos ir ritmai. Šventės padangėje pasirodžius Lietuvos estrados švyturiui, dainininkui Edmundui Kučinskui, uždainavo visa Kačerginė, ratelyje sukosi kaimynai.

Draugystės gija nusidriekė aplink kaitrų Joninių laužą. Jonai, Janinos, Rasos, Rasytės buvo padabinti ąžuolo vainikais, palinkėta, kad stebuklinga Joninių naktis padėtų surasti paparčio žiedą, dovanotas vainikas atneštų darną ir santarvę, o suspindusi rytmečio rasa nuskaidrintų dvasią suteiktų stiprybės.

Padėkos raštais buvo pagerbti bendruomenės nariai, dovanoję šventei nuoširdų savo paramos lašelį: Kazimieras Balčiūnas, Vytautas Mockus, Virginijus Venys, Milda ir Egidijus Gintilai, Laisvutė Mackevičienė, Adelija Martinaitienė, Laimutė Pakalnienė, Julija Bakanauskienė, Andzelma Laurinavičienė, Augustinas Laurinaitis, Rūta Borutienė, Vitas Domeika, Jolita Kurcelienė, Gintarius Domeika ir daugelis kitų. Jų darbščių rankų ir širdžių parama tapo gražiu indėliu į nuostabaus žemės kampelio – Kačerginės tradicinės šventės puoselėjimą.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: