K. Kemzūra:
(c) L.Kazakevičiaus/KaunoZinios.lt nuotr.

Pirmam rimtam testui Europos krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė stos visos sudėties. Ketvirtadienį nežaidęs Marijonas Petravičius ir koją susižeidęs Paulius Jankūnas yra pasirengę dvikovai su turkais.

Turkai, kaip ir lietuviai, laimėjo pirmas dvejas A grupės rungtynes ir yra vieni grupės lyderių.

Prieš dvikovą su pasaulio čempionato sidabro medalių laimėtojais Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra sako, kad komanda stengsis žaisti greitai, nes toks rinktinės žaidimo stilius.

– Treneri, kokie varžovai yra turkai? – žurnalistai paklausė Kemzūros.

– Tai stipri komanda, stipriausia iki šiol, kokią turėjome čempionate. Jie turi pakankamai talento, yra ir jaunų žaidėjų, ir patyrusių, pastarųjų daugiau. Gerai subalansuota, turi galingus vidurio puolėjus – Omerą Ašiką, Oguzą Savašą, NBA žaidėjų, Ersaną Ilyasovą, Hidayetą Turkoglu. Žaidžia pozicinį žaidimą, bet nevengia ir greito puolimo, gerai kovoja dėl kamuolių. Rungtynės bus sunkios.

– Varžovų priekinė linija stipri. Ar galima sakyti, kad rungtynės priklausys nuo aukštaūgių žaidimo?

– Manau, kad tai bus vienas iš komponentų, o nugalėtoją lems daug kas. Pirmiausia – atkovoti kamuoliai, klaidos.

– Ar žaidžiant su turkais galima tikėtis tokio greito žaidimo kaip žaidžiant su lenkais?

– Stengsimės. Kodėl mes šiandien turime žaisti kitaip? Mes taip žaidžiame. Neįmanoma per vieną naktį iš „Ferrari“ padaryti „Hammer“. Aš to nesugebu.

– Turkai draugiškų rungtynių cikle dar nerodė tokio žaidimo, kokį gali. Ar jie jau grįžta į savo ritmą?

– Leisiu jums pastebėti, kad mes taip pat per draugiškas rungtynes nedemonstravome tokio krepšinio. Draugiškas pamirškite. Žinau, kad tai yra labai stipri komanda.

– Enesas Kanteris yra talentingiausias turkų žaidėjas. Kokia jūsų nuomonė apie jį?

– Kiek mačiau, jis gana agresyviai ir pavojingai žaidžia baudos aikštelėje ir po krepšiu ir sukelia ten daug problemų. Mums ten reikia būti labai stipriems ir kovoti dėl kiekvieno metro. Ne veltui apie jį daug šnekama.

– Turkų puolėjai Ersanas Ilyasova ir Hidayetas Turkoglu yra abu labai aukšti, panašiai kaip buvo rusų Sergejus Monia ir Andrejus Kirilenka. Su rusais turėjote daug problemų, ar tos bėdos nesimatys šiandien žaidžiant su turkais?

– Stengsimės paslėpti tas bėdas, stengsimės, kad jos nesimatytų. Ilyasova žaidžia daugiau ketvirtu numeriu, o Turkoglu – antras-trečias. Jis yra kitokio plano žaidėjas nei Kirilenka ar Chriapa. Jie žaidžia kitaip nei Rusijos rinktinė, bet pavojus yra, bandysime spręsti tas problemas, jeigu jos iškils. Iki šiol mums neblogai sekėsi su Luolu Dengu, lenkų Symonas Szewczykas – ketvirtas numeris, taip pat susitvarkėme.

– Ar galime tikėtis pamatyti Paulių Jankūną dengiant Hidayetą Turkoglu?

– Manau, kad pirmiausia tai bus Martyno Pociaus ir Simo Jasaičio darbas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: