(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Kovo 20 d. Kauno miesto savivaldybės Taryba patvirtino Kauno miesto gatvių priežiūros 2010–2012 metų programą.

Taryba patvirtino programai skiriamų lėšų sumą visiems numatomiems darbams – 36,764 mln. litų.

Kauno miesto savivaldybės biudžete yra numatyta 700 tūkst. litų iš Valstybės investicijų programos, iš Kelių priežiūros ir plėtros programos laukiama 10,779 mln. litų, iš Privatizavimo fondo – 500 tūkst., paskolų lėšos – 10,059 mln. litų. Taip pat tikimasi gauti Kelių priežiūros ir plėtros programos tikslines lėšas, t.y. 14,725 mln. litų.

Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos bus panaudojamos įvairiausių techninių projektų rengimui (666,7 tūkst. litų), kelių tiesybai ir kapitaliniam jų remontui (3,153 mln. litų), paprastam gatvių remontui (4,5 mln. litų, iš jų 100 tūkst. Lt skirta miesto gatvių ženklinimui), gatvių priežiūrai vasaros sezono metu, duobių užtaisymui (1,1 mln. litų), gatvių barstymui žiemos sezono metu (1,3 mln. litų).

A.Juozapavičiaus prospekto (nuo Karaliaus Mindaugo pr. iki Panemunės tilto) projektavimo darbams numatyta 150 tūkst. Lt, o prospekto rekonstrukcijai 1 mln. litų. Parodos g. ir K. Petrausko g. (nuo K. Donelaičio g. iki Vydūno al.) kapitaliniam remontui numatyta 500 tūkst. litų.

Planuojama Kelių priežiūros ir plėtros programos tikslines lėšas (14,725 mln. litų) panaudoti Laisvės alėjos (nuo Trakų g. iki Vilniaus g.) rekonstrukcijai. Dar 4,725 mln. litų bus skirta antrojo tilto į Nemuno salą statyboms pabaigti.

Paskolinės lėšos bus skirtos dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelės statybai prie Kauno pramogų ir sporto rūmų (10 mln. Lt), Krantinės prie Marvelės g. (Nemuno kairiojo kranto tvirtinimas) darbams, gatvių privažiuojamiems keliams įrengti. Taip pat Kauno pramogų ir sporto rūmų statybai ir infrastruktūros sutvarkymui.

Lėšos iš Privatizavimo fondo (500 tūkst. litų) bus panaudotos pėsčiųjų takams sutvarkyti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: