Kalbanti muzika su Vytautu V. Landsbergiu
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Prasidėjus drakono metams ir kalendorinei žiemai įpusėjus, sausio 26 d. grįžta ir renginių ciklas „Kalbanti muzika“.

Šiame renginių cikle ypatingas dėmesys skiriamas atlikėjo ir žiūrovo bendravimui, tačiau nėra pamirštamas ir autorinių dainų atlikimas. Ankstesniuose koncertuose žiūrovai jau turėjo galimybę pasiklausyti ir pabendrauti su Kostu Smoriginu ir Andriumi Kaniava.

Pirmuosiuose pasirodymuose netrūko juoko ir rimtų veidų, buvo užduoti ir linksmi, ir labai sudėtingi klausimai, tačiau visi jie buvo nuoširdžiai atsakyti. Tokiu būdu klausytojas galėjo pamatyti ir kitą atlikėjo gyvenimo pusę, prisiliesti prie jo asmeninių išgyvenimų ir pasijuokti iš pasakojamų linksmų istorijų. Tikriausiai tik keletas Kosto Smorigino gerbėjų žinojo, jog jis yra didelis šiuolaikinių technologijų gerbėjas, neįsivaizduojantis gyvenimo be kompiuterio ir išmaniojo telefono.

Andrius Kaniava atsakinėdamas į žiūrovų klausimus atskleidė, jog jis paniškai bijo aukščio ir niekados gyvenime nešoktų parašiutu. Taip pat Andrius paminėjo, kad rudens sezono savo kūryboje netapatina su liūdesiu ir pilkom spalvom, o priešingai, jam šis sezonas yra labiausiai įkvėpiantis ir suteikiantis vilčių bei žadantis žavius ir ypatingus poslinkius gyvenime.

Sausio 26 d., įvyks trečiasis ciklo „Kalbanti muzika“ koncertas, kuriame klausytis ir bendrauti klausytojai kviečiami su rašytoju, režisieriumi ir bardu – Vytautu V. Landsbergiu.

Atlikėjo pasirodymą scenoje niekaip nebūtų galima pavadinti tiesiog koncertu. Savo daugiasluoksniais – meditaciniais, filosofiniais ir tuo pačiu ironiškais, šypseną keliančiais kūriniais, jis, rodos, įsiskverbia tiesiai į klausytojo sielą. Koncerte „Kalbanti muzika su Vytautu V. Landsbergiu“ atlikėjas dalinsis kūryba, kuri yra tokia atvira, jog ją vienodai jausti sugeba ir vaikas, ir suaugęs.

Koncerto metu atlikėjas taip pat bendraus ir atsakinės į klausytojų užduotus klausimus. Kaip teigia pats kūrėjas, istorijos gimsta stebint egzistuojančias vaikų charakterių problemas, baimes, kompleksus, jų troškimus ir mėginant šiuos klausimus gvildenti žvėrelių pasakose, retsykiais pridedant truputėlį arkliško humoro, absurdo poetikos, autoironijos.

Žmogui sveika pasijuokti ir iš savęs paties bei savo rimtumo. O juk būtent to kartais labai trūksta ir šiuolaikiniams suaugusiems – be visažinio užaugusio žmogaus pozos pažvelgti į savo baimes bei svajones.

Nuoširdžiai ironiškame ir jaukiame koncerte, žiemišką vakarą kviečiame praleiti visą šeimą kartu, sausio 26 d., 19 val., laisvalaikio namuose „Nautilus“ (Savanorių pr. 124, Kaunas).

Bilietai platinami čia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: