© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Rotušės aikštėje šeštadienio vakarą įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Auksu tviskanti, besisukančiais angelais padabinta eglutė nušvito šventės „Šokanti auksinė Kalėdų eglė” metu, o renginys į pagrindinę miesto aikštę pritraukė tūkstančius kauniečių.

„Kauniečiai jau trejus metus iš eilės gali didžiuotis gražiausia šalies egle. Praėjusiais metais iš plastiko butelių pagaminta ekologiška eglė pateko į Guinneso rekordų knygą. Neabejoju, jog ir ši eglutė sulauks ne mažiau dėmesio”, – susirinkusiuosius sveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Praėjusį šeštadienį buvo įžiebtos trijų didžiųjų šalies miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – pagrindinės eglutės. Naujienų portale delfi.lt paskelbtoje apklausoje didžiausių žmonių simpatijų sulaukė Kauno miesto eglė. Pirmadienio ryto duomenimis, net 65,4 proc. apklausos dalyvių (11,3 tūkst.) buvo įsitikinę, jog gražiausia Kalėdų eglė yra Kaune. Antroje vietoje likusi Vilniaus eglutė surinko 20,8 proc. (3,6 tūkst.) balsų.

Pagrindinės Kauno miesto eglės puošyba kelintus metus iš eilės buvo patikėta galerijos „Balta” savininkei, menininkei Jolantai Šmidtienei. Šiemet Kalėdų eglė primena auksu tviskančią piramidę, sudarytą net iš trijų aukštų.

Eglę papuošė daugiau nei du kilometrai LED lempučių bei kelios dešimtys tūkstančių auksinių kankorėžių. Eglutės aukštis siekia net 15 metrų.

Šeštadienį pagrindinės Kauno eglės įžiebimo šventėje buvo galima pasiklausyti auksinių Lietuvos balsų – Egidijaus Bavikino, Andriaus Apšegos ir operos primadonos Sabinos Martinaitytės. Koncerte taip pat pasirodė solistas Steinas Skjervoldas iš Norvegijos ir Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino”. Pasirodymais susirinkusius džiugino Kauno Pantomimos teatro aktoriai, šiuolaikinio cirko trupės ,,AntiGravitacija” šviesų žonglieriai, akrobatai, fakyrai.

Pirmąją žiemos dieną Rotušės aikštėje susirinkusieji sulaukė ir Kalėdų Senelio bei Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimų. Šventę vainikavo šventiniai fejerverkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: