© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos parlamento opozicinės frakcijos “Tėvynė” lyderiui Arsenijui Jaceniukui, įstatymų leidėjai Irynai Lucenko ir jos vyrui, buvusiam vidaus reikalų ministrui Jurijui Lucenkai, penktadienį nebuvo leista aplankyti kalinamos, tačiau ligoninėje laikomos buvusios premjerės Julijos Tymošenko.

“Šiandienos draudimas mums susitikti su Tymošenko torpeduoja viršūnių susitikimą”, – A.Jaceniukas sakė žurnalistams prie įėjimo į ligoninę Charkovo mieste, turėdamas omenyje vėliau šį mėnesį Vilniuje vyksiantį Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės programos viršūnių susitikimą, kuriame Ukraina tikisi pasirašyti asociacijos sutartį su Bendrija.

Pasak A.Jaceniuko, priežastis, dėl kurios jam ir Lucenkoms nebuvo leista pasimatyti su J.Tymošenko, niekaip nesusijusi su buvusios premjerės sveikatos būkle.

“Kai tik Jurijus Lucenka ir Ukrainos opozicija paskelbė sprendimą surengti didelio masto akciją lapkričio 24 dieną, mums buvo uždrausta susitikti su J.Tymošenko. Aišku, kad šiandien būtume aptarę su Julija tą didelio masto akciją, savo veiksmus prieš viršūnių susirikimą ir mūsų veiksmus per 2015-ųjų prezidento rinkimus, – aiškino frakcijos “Tėvynė” lyderis. – Taigi, (prezidento Viktoro) Janukovyčiaus baimė, kad opozicija diskutuoja dėl vidinio susitarimo, privertė jį užverti vartus ir pasiųsti (specialiųjų pajėgų) dalinį “Berkut” bei policijos pajėgas, kad neleistų mums pasimatyti su Julija.”

“Aišku, kad tai niekaip nesusiję su (J.Tymošenko) sveikata – tai susiję tik su politika”, – pridūrė A.Jaceniukas. Jis ir Lucenkos išvyko dviem valandomis vėliau, po bergždžių mėginimų gauti leidimą bent trumpam pasimatymui su J.Tymošenko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: