KMN archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) kovo 21 d., ketvirtadienį, 18:30 val., romansai, eilės ir itališkos dainos koncerte „Menu akimirką žavingą“. Dalyvaus: duetas „Dolce Amor“ – Loreta Haidari (fortepijonas) ir Anvar Haidari (tenoras), Petras Venslovas (skaitovas). Programoje: M. Glinka, N. Rimsky-Korsakov, P. Tchaikovsky, S. Rachmaninoff, Cl. Debussy, M. de Falla, A. Ginastera, V. Chiara, C.A. Bixio ir kt. kūriniai. Kviečiame.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val. ir prieš renginį), o taip pat visose TIKETA kasose (aptarnavimo mokestis iki 4 Lt). Bilieto kaina 10 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 8 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Kamerinėje erdvėje vyksiančiam koncertui šeimyninis Loretos ir Anvar Haidari duetas „Dolce Amor“ pasirinko rusų didžiųjų kompozitorių–romantikų romansus, itališkas dainas, bei ispanų, argentiniečių šokių fortepijoninius solo. Aktorius, režisierius, skaitovas Petras Venslovas koncerte skaitys lietuvių ir užsienio poeziją. Petras Venslovas yra puikus poezijos skaitovas, kurio įtaigų žemą balsą gerai pažįsta Lietuvos miestų ir miestelių publika.

Romansai – tai jausmų puota, dramatizmo ir subtiliausios lyrikos kupini paveikslai. O geri rusiški romansai – tai sodrus jausmas ir mažas trupinėlis lengvos satyros.

Koncerte skambėsiančios itališkos dainos yra tai, apie ką daugiausia žmonių pagalvoja, kai mąsto apie italų muziką – apie žydrą dangų, skaisčią saulę, tviskančias smaragdo vandens bangeles, vaiskią meilę ir viešpataujantį džiugesį širdyje.

Prasidėjęs pavasaris kels iš sąstingio gamtą, o Kauno menininkų namuose kovo 21 d. išsiskleisiantys muzikos ir žodžių garsai pažadins pavasarinius jausmus. Kviečiame!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: