Lapkričio 16 dieną Kaune, Karininkų ramovėje Lietuvos kudirkaičių organizacijos spiečiuje „Vienybė težydi” pažymėtas šios organizacijos veiklos 20-metis.

1988 – 1989 m. Lietuvos mokyklose pradėjo kurtis kudirkaičių būreliai. 1989-ieji laikomi kudirkaičių judėjimo įkūrimo metais. Teisingumo ministerijoje ši mokinių visuomeninė organizacija įregistruota 1995 m. Kaunas – kudirkaičių judėjimo centras, todėl ir 20-metis pažymimas Kaune. Dabar kudirkaičių organizacijos veikia daugelyje Kauno mokyklų.

Minėjimo iškilmėse dalyvavo daug svečių: Seimo narys Arimantas Dumčius, Kovo 11-osios Akto signataras Algirdas Patackas, Kauno miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, miesto Tarybos Švietimo ir ugdymo komiteto pirmininkė Nijolė Rudgalvienė, Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformalaus ugdymo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė, kiti specialistai, kuruojantys neformalųjį ugdymą, Maironiečių, Ateitininkų, Skautų ir daug kitų organizacijų vadovų bei atstovų.

Miesto mero vardu kudirkaičius pasveikino mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius.

Į kudirkaičius kreipėsi ir Kauno V. Kudirkos vidurinės mokyklos direktorė Danguolė Bagdonienė. „Jūsų dalyvavimas organizacijoje – tai kelias į politinę brandą. Tegul V. Kudirkos žodžiai „Visada siekite idealo – tik doro ir aukšto” tebūna jūsų kelrodžiu”, – sakė direktorė.

Mokiniai, atvykę iš daugelio Lietuvos mokyklų, nusprendę tapti kudirkaičiais, iškilmingai davė priesaiką Karininkų ramovėje. Jie pasižadėjo gerai mokytis, visur ir visada pavyzdingai elgtis, padėti silpnesniam, mylėti tėvynę Lietuvą, ir sekti Vinco Kudirkos pavyzdžiu.

Koncerto metu skambėjo patriotinės eilės ir dainos. Renginio pabaigoje kudirkaičiai apžiūrėjo Karininkų ramovės patalpas, ekspozicijas. Jie sužinojo apie čia dirbusius žmones, vykusius renginius ir apie tai, kas Karininkų ramovėje buvo okupacijos metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: