(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

15 metų tradiciją turinčios Atsinaujinimo dienos Kaune tęsiamos toliau. Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba praneša, kad katalikų bendruomenė „Gyvieji akmenys“ spalio 18 d., sekmadienį, organizuoja Atsinaujinimo dieną, pavadintą „Dievo Žodžiui Lietuvoje – 1000!“, kuri vyks Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje salėje.

Tema „Dievo žodžio kelionė per Lietuvą“ mintimis pasidalins Liutauras Serapinas, o domininkonų vienuolis brolis. kun. Pijus Virginijus Eglinas kalbės apie patirtį – „Dievo žodžio kelionė į mano širdį“. Svečias iš Belgijos Joseph Bastin įžvelgs ir gerąsias mus ištikusios krizės puses: „Geroji naujiena ekonominei krizei“. Nusivylę žmonės susidomi įvairiais naujais religiniais kultais, horoskopais. Nepasiduoti naujųjų religijų egzotikai, o kartais ir pinklėmis padės Artūras Lukaševičius plėtodamas temą: „Kaip nepasiklysti religijų įvairovėje?“, temą – „Ką Jėzus šiandien siūlo jaunimui?“ – pristatys ses. Fausta Palaimaitė SF. O jaunimas ne tik klausysis pasiūlymų, bet ir parodys muzikinę meditaciją: „Bralei seseris imkiet mani ir skaitikiet“. Atsinaujinimo dieną užbaigs vieningas Eucharistijos šventimas vadovaujamas vyskupo Jono Ivanausko.

Atsinaujinimo dienos, organizuojamos kelis kartus per metus, sulaukia didelio susidomėjimo. Į jas susirenka pilnutėlė Vytauto Didžiojo universiteto Didžioji salė. Tai reiškinys, kuris parodo Bažnyčios šiuolaikiškumą, gebėjimą atsinaujinti ir prisistatyti šiandieniškai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: