(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiandien Kauno miesto savivaldybėje viešėjo Argentinos miesto San Martin meras Ricardo Ivoskus su gausia delegacija. Svečius priėmė miesto mero pavaduotoja Loreta Kekienė.

Kaunas 2006 metais pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo su Argentinos miestu San Martin. Šis miestas laikomas pramonės sostine iš visos Buenos Airių provincijos. San Martin meras yra lietuvių palikuonis.

Didesniam Argentinos ir Lietuvos bendradarbiavimui palaikyti buvo įkurti Argentinos Lietuvos pramonės, prekybos ir paslaugų rūmai, kurie padeda vystyti, palaikyti ir plėtoti šalių bendradarbiavimą.

Delegacija atvyko į Kauną vėl atnaujinti bendradarbiavimo santykius, taip pat aplankyti Lietuvoje įsteigto San Martin ekonominio skatinimo centro.

„Labai džiaugiamės, kad atvykote į Kauną. Mūsų miestai draugauja jau ne vienerius metus, todėl tikiuosi, jog ir ateityje bendradarbiausime“, – pasveikino svečius bei gerų įspūdžių mūsų mieste linkėjo mero pavaduotoja.

San Martin meras R. Ivoskus dėkojo už priėmimą. „Esu įsitikinęs, kad nepaisant didelio atstumo tarp valstybių, bendradarbiausim glaudžiai ir intensyviai. Žinoma, norėtųsi skatinti ne tik ekonominius, bet ir kultūrinis ryšius. Labai norėtume jus pakviesti sudalyvauti didžiausioje smulkių ir vidutinių įmonių parodoje EPSAM, kuri organizuojama mūsų savivaldybės“, – kalbėjo San Martin meras R. Ivoskus.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Vytautas Šileikis įsitikinęs, kad Kaunas dar neišnaudojo visų galimybių, siekiant bendrų ekonominių ryšių su miestu San Martin, tereikia išsiaiškinti abiejų miestų poreikius ir dirbti šia linkme.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: