Gegužės 26d. Kauno senamiestyje vyks šokio šventė „Šokantis senamiestis“.

Šventė organizuojama antrus metus iš eilės. Pernai metais sulaukus didelio žmonių susidomėjimo ir aktyvaus įsitraukimo, nuspręsta renginį plėsti ir organizuoti kiekvienais metais, kad tai taptų tradicija ir Kauno miesto įvaizdžio dalimi.

Renginio tikslas skatinti Kauno miesto gyventojus pasyvų poilsį keisti į aktyvų laisvalaikį šokio ritmu, bei supažindinti su įvairiais šokių stiliais ir suteikti galimybę patiems tai išbandyti.

Pagrindinis šventės akcentas – masinis šokis, kuriame šoks virš tūkstančio šokėjų. Šiais metais masinis šokis bus šokamas du kartus: Vilniaus gatvėje bei Rotušės aikštėje pagal skirtingą choreografiją. Masinis šokis bus šokamas skambant muzikai radio TAU stoties bangomis tiesioginiame eteryje.

Šventę vainikuos diskoteka po atviru dangumi – DJ duetas ir gyvas vokalas. Tai yra Karinos Krysko bei DJ Justin Xara ir Julia Fedotova pasirodymas. Šiuo metu jie yra vieni žinomiausių DJ Lietuvoje, kurių vardai yra atsidurę pasaulinio masto anglų DJ Mag žurnale, skambėję Proton, Frisky radio transliacijose, BBC Radio 1 eteryje. Šis Lietuvoje analogu neturintis šeimyninis vyro ir zmonos duetas yra pasirodęs tokiuose renginiuose kaip Pure Future (Trakų pilyje 2008 metais), Grand Halloween, Pure Future Red&Black, grojęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Omid 16B, Layo&Bushwacka, Dessyn Masielo, Gui Boratto, Demi, Rui Da Silva ir kitomis. Groti keliavęs į Izraelį (pasaulinio garso Haoman17, TLV klubai), Dubliną, Maskvą, apkeliavęs beveik visus Lietuvos klubus. Ir tai – tik pradzia.

Pasirodyme bus perdainuojami žinomi šiuolaikiški hitai, bendraujama su publika, kuriama itin draugiška aplinka.

Šventės data – gegužės 26d. Pradžia 18:00 val.

Šventė prasidės tūkstantine šokėjų eisena nuo Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios senamiesčio link. Eisenoje dalyvaus Sauliaus Skambino ir Karinos Krysko “Žvaigždžių mokyklos” auklėtiniai (virš 1000 vaikų), „Funny beat and show“, elegantiškos pilvo šokėjos “Onabellydance” bei “Oriental”, modernaus šokio studija “UP”, šokių kolektyvas “Šokis LT”, Kauno VDU capoeira klubas, Kauno plastikos ir pantomimos teatro profesionalūs aktoriai, iliuzionistas Nikolas Kin, studija “Ugnies valdovai“, tautinės kultūros centro organizuojamo XXVII tarptautinio folkloro festivalio „Atataria lamzdžiai“ dalyviai bei kiti šokio  kolektyvai.

18:45 šokamas masinis šokis Vilniaus gatvėje

19:15 šokamas masinis šokis Rotušės aikštėje.

Viso renginio metu nuo 18:00 iki 23:00 valandos vyks įvairūs šokių bei muzikos atlikėjų pasirodymai. Vilniaus gatvėje bei Rotušės aikstejė bus įrengtos 4 scenos, kur šokio judesius keis gyvi muzikos pasirodymai. Šventės svečiai bus aktyviai kviečiami įsitraukti į šokio sūkūrį, vyks šokių pamokos.

21:00 Karinos Krysko ir DJ dueto Justin Xara & Julia Fedotova pasirodymas Rotušės aikštėje. Pasirodymo kulminacija kartu su ugnies šou.

Taigi tęsiant gražią tradiciją, Vilniaus gatvė bei Rotušės aikštė vėl taps didžiulia šokio aikšte po atviru dangumi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: