(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Liepos 30 – rugpjūčio 6 d. Kauno miesto jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė-Stašiauskienė kartu su septyniais kolegomis iš Lietuvos savivaldybių, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kvietimu, lankėsi Velse (Didžioji Britanija), kur dalyvavo patirties sklaidos projekte pagal Europos Sąjungos programą „Veiklus jaunimas”.

Susitikimo metu dalyviai iš Lietuvos, Ispanijos, Velso, Anglijos, Škotijos ir Vokietijos pristatė savo šalių (regionų) patirtį dirbant su neaktyviu, niekur nesimokančiu ir nedirbančiu jaunimu. Seminarų metu buvo aptartos pagrindinės priežastys, lemiančios jaunimo nesidomėjimą aktyviu pilietiškumu, nenorą mokytis ar dirbti, galimi šių problemų sprendimo būdai, nubrėžtos gairės bendradarbiavimui ateityje pasinaudojant galimybe teikti projekto paraiškas pagal ES programą „Veiklus jaunimas”.

„Veiklus jaunimas” – tai Europos Sąjungos programa, skirta visiems 13 – 30 metų žmonėms iš ES valstybių narių, taip pat valstybių, siekiančių narystės (Turkija), EEE šalių (Islandija, Lichtenšteinas, Norvegija).

Programoje taip pat gali dalyvauti jauni žmonės iš ES kaimyninių šalių partnerių, kitų valstybių. Programa suteikia jauniems žmonėms neformalaus ugdymo(-si) galimybes bei finansines subsidijas jų inicijuotiems bei įgyvendinamiems projektams, skatina Europos šalių jaunimo bendradarbiavimą. Ypatingas dėmesys programoje skiriamas jaunų žmonių, turinčių mažiau galimybių nei jų bendraamžiai, dalyvavimui bei iniciatyvoms.

Projektą inicijavo Velso vyriausybė, kelionės išlaidas iš dalies padengė Jaunimo reikalų departamentas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: