(c) Kauno.Zinios.lt archyvo nuotr.

Po sėkmingai praėjusių tarptautinių Hanzos dienų, Kaunas sulaukė dar vieno svaraus įvertinimo.

Penktadienį Lietuvos turizmo informacijos centro Ispanijoje direktorius, Lietuvių bendrijos Ispanijoje pirmininkas Raimundas Michnevičius Kauno merui Rimantui Mikaičiui įteikė žurnalo „Qtravel” padovanojimą.

Kauno miestas Ispanijos turizmo leidinyje „Qtravel” buvo nominuotas geriausiai 2010 metų turizmo krypčiai Europoje. Šioje nominacijoje varžėsi 11 kandidatų. Kaunas buvo įtrauktas į nominantų sąrašą žurnalistų iniciatyva.

„Leidinio žurnalistai niekur nepasiskelbę keliavo po įvairiausius Europos miestus. Taip pat lankėsi ir Kaune. Kaunas jiems paliko neišdildomus įspūdžius, todėl mūsų miestas buvo įtrauktas į nominantų sąrašą. Vėliau internetinėje svetainėje du mėnesius vyko balsavimas, kuris Kaunui ir atnešė sėkmę”, – pasakojo turizmo informacijos centro Ispanijoje direktorius kaunietis Raimundas Michnevičius.

Kauno konkurentai buvo Stokholmas (Švedija), Viena (Austrija), Ciurichas (Šveicarija), Turinas (Italija), Marmaris (Turkija), Algarvė (Portugalija), Lisabona (Portugalija) ir kiti miestai.

Šis Ispanijos žurnalas yra labai populiarus savo šalyje, leidžiamas kas du mėnesius 80 tūkstančių egzempliorių tiražu.

„Qtravel” redakcija, apdovanojusi Kauną, rengiasi šiemet išspausdinti keletą reportažų apie Lietuvą, kaip itin patrauklią, ispanams jau puikiai žinomą turizmo šalį.

„Džiugu, kad Kaunas tampa vis labiau žinomas užsienio turistams. Ispanų turistų srautai tiek į Lietuvą, tiek į Kauną kasmet tik didėja. Ką tik pasibaigusios Hanzos dienos parodė, kad Kauną žino ir ne kartą yra lankęsi įvairiausių šalių turistai. Nors Ispanijoje nėra Hanzos sąjungai priklausančių miestų, tačiau ispanų žurnalistai aktyviai domėjosi tarptautinėmis Hanzos dienomis. Žinia apie Kaune surengtas tarptautines Hanzos dienas pasiekė Ispanijos radijo klausytojus, pasklido internetinėje erdvėje”, – mintimis dalinosi miesto vadovas, primindamas, kad jau rugpjūtį Kaune prasidės Europos vyrų krepšinio čempionatas.

„Tikiuosi, kad finalines rungtynes Kaune žais Lietuvos ir Ispanijos rinktinės. Ir tegu nugali stipriausi!”, – su ispanų žurnalistais šmaikštavo vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: