2011 m. rugpjūčio 27 d. 15 val. aštuntasis fotomeno festivalis Kaunas Photo 2011 rengia portfolio peržiūras ir kviečia tobulėjančius fotografus susitikti su tarptautinės reikšmės fotografijos ekspertais.

Kaunas Photo StarT renginys atviras visiems fotografams, nežiūrint amžiaus, patirties. Tiek profesiolams, tiek ir mėgėjams tai unikali galimybė parodyti savo darbus autoritetingoms fotografijos asmenybėms ir gauti jų įžvalgų, patarimų.

Kaunas Photo StarT portfolio peržiūros gali būti svarbiu žingsniu fotografo praktikoje. Tai vertinga ir praktikuojantiems fotografams, besiorientuojantiems į fotografijos meno pasaulį, planuojantiems rengti parodas, publikuoti knygas, ieškantiems bendradabiavimo su galerijomis ar agentūromis, ir mėgėjams bei pradedantiems, vystantiems kūrybinius projektus ir dar beieškantiems savito braižo.

Skirtingai nuo portfolio peržiūrų Kaunas Photo Star, vykstančių rugpjūčio 2526 dienomis, Kaunas Photo StarT nėra konkursas.

Renginyje dalyvaus fotografai be išankstinės darbų atrankos užsiregistravę laiku, kol dalyvių skaičius nėra užpildytas. Kaunas Photo StarT – ne reklaminis seansas ar tik pasibuvimas tarp bendraminčių. Tai portfolio peržiūros su ribotu dalyvių skaičiumi, kur svarbiausias dėmesys teikiamas fotografų darbams ir jų aptarimui.

Fotografų darbai bus žiūrimi projekcijose dviejose grupėse pagal grafiką. Siekiant konstruktyvaus vertinimo, fotografai kviečiami rodyti 20-40 fotografijų. Pagrindinė peržiūros dalis – ekrane, tačiau galima atsinešti ir analogines kopijas:

atspaudus, knygų maketus, jei kūrinio forma neperteikiama vien virtualiu vaizdu.

Nežiūrint to, skaitmeninių fotografijų pateikimas būtinas. Darbinė renginio kalba – anglų.

Kaunas Photo StarT vyks vienoje seniausių Kauno meno erdvių – Kauno kolegijos J. Vienožinskio Menų fakulteto M. K. Čiurlionio dailės galerijoje (A. Mackevičiaus g. 27, Kaunas). Tą vakarą ten pat vyks Kaunas Photo 2011 penktoji fotografijos naktis.

Portfolio vertintojai:

Borut Peterlin – fotografas – menininkas ir fotožurnalistas (Slovėnija);

Steve Hart – ilgametis „The New York Times“ fotografas (JAV);

Fred Boucher – fotografas, festivalio „Photaumnales“ vadovas (Prancūzija);

Adriana Wattel – fotografė, festivalio „Photaumnales“ kuratorė (Prancūzija);

Ellen K. Syverstad – galerijos „Ellen K“ savininkė (Norvegija);

Janis Pipars – fotografas, dirbatis su agentūra „Anzenberger”, yra „Sputnik Photos“ grupės narys (Latvija);

ir kiti fotografijos ekspertai.

Dalyvio registracijos formą galite rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: