Kaunas.ltarchyvo nuotr.

Kaune viešinti Kultūros atašė Didžiojoje Britanijoje Rita Valiukonytė lankėsi Kauno miesto savivaldybėje, kur susitiko su miesto meru Andriumi Kupčinsku.

„Kauno menininkų parengti kultūros projektai Didžiojoje Britanijoje sulaukia vis daugiau dėmesio. Kartu rengiami tarptautiniai projektai – stimulas ieškoti dar glaudesnio bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos miestų”, – teigė Kultūros atašė Didžiojoje Britanijoje R. Valiukonytė.

Ryšius su Jungtinės Karalystės menininkais aktyviai palaiko Kauno fotografijos galerija, Kauno styginių kvartetas ir Kauno šokio teatras „Aura”.

„Kauno fotografijos galerija jau keletą metų aktyviai bendradarbiauja su Velso fotomeninkais. Užsimezgė tvirta draugystė. Šiais metais kauniečių fotomenininkų darbus bus galima apžiūrėti ir įvertinti ne tik Velse, bet ir didžiausiame Škotijos mieste – Glazge. O Kauno styginių kvartetas kovo mėnesį Velse surengs net 4 koncertus”, – pasakojo R. Valiukonytė.

Kultūros atašė Didžiojoje Britanijoje Rita Valiukonytė pasiūlė Kaunui ieškoti šioje valstybėje miesto partnerio ir dar labiau sustiprinti abiejų šalių bendradarbiavimą kultūros srityje. Tokiai idėjai pritarė ir miesto vadovas.

„Kaunas kol kas neturi miesto partnerio Didžiojoje Britanijoje, todėl toks pasiūlymas vertas dėmesio. Juo labiau, žinant, kiek daug lietuvių ten gyvena. Be to, keitimasis patirtimi – visada naudingas”, – teigė Kauno meras.

Diskusijos su Kultūros atašė Didžiojoje Britanijoje metu Kauno miesto vadovas aptarė ir kultūros objektų finansavimo galimybes iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei bendrą miesto poziciją kultūros srityje. A. Kupčinskas pabrėžė, kad vienas iš šių metų prioritetų – kultūros infrastruktūros gerinimas.

„Švietimų įstaigų infrastruktūra jau sutvarkyta – renovuotos mokyklos bei darželiai. Todėl dabar derėtų skirti daugiau dėmesio kultūrai”, – sakė meras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: