Kaunas sužavėjo baskų žurnalistus
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Praėjusią vasarą savaitę svečiavęsi Lietuvoje, baskų televizijos „EITB“ žurnalistai namo grįžo kupini geriausių įspūdžių. Sukurtoje laidoje, kuri neseniai pradėta transliuoti Ispanijoje, ypač šiltai atsiliepiama apie Kauno miestą bei kauniečius.

Filmavimo grupė apsilankė Kauno sporto halėje, vieninteliame pasaulio Velnių muziejuje, M. Žilinsko dailės galerijoje, pasivaikščiojo po Kauno senamiestį, Laisvės alėją. Vizito metu TV laidos apie keliones „Chiloe“ vedėjas kalbino miesto merą Andrių Kupčinską, kuris ne tik papasakojo Kauno sporto halės istoriją, bet ir pristatė Kauno „Žalgirio“ areną.

A. Kupčinskas džiaugiasi, kad iš Ispanijos Bilbao miesto atvykusi filmavimo grupė paskleis gerą žinią apie Kauną ir visai laidai, kurioje pristatoma Lietuva, skirs daugiau TV eterio nei buvo suplanavę.

„Kaunas darosi vis žinomesnis bei patrauklesnis turistams. Džiugu, jog pastaruoju metu ne tik Lietuvoje, bet ir Kaune yra fiksuojami vis didėjantys turistų srautai iš Ispanijos“, – teigė A. Kupčinskas.

Valstybinio turizmo departamento organizuotame pažintiniame ture po Lietuvą pirmą kartą dalyvavo ne Madride ar Barselonoje dirbantys žurnalistai, o būtent baskų televizijos komanda. Savaitę Lietuvoje praleidę ispanai reportažus kūrė ne tik sostinėje, bet ir Kaune, Trakuose, Kernavėje, Klaipėdoje, Neringoje ir Kryžių kalne.

Kalbėdamas apie Lietuvą bei Kauno miestą, filmavimo grupės vadovas Albertas Arizcorreta stebėjosi žaluma ir švara, skania virtuve bei nuoširdžiais ir šiltais lietuviais, kurie, anot baskų televizijos žurnalisto, nė kiek nepriminė šiauriečių. Sužavėti žmonių geranoriškumo, paslaugumo ir nuoširdžių šypsenų, svečiai lietuvius vadino „šiaurės ispanais“.

Kūrybinė grupė sukūrė dvi beveik valandos trukmės laidas apie Lietuvą. Jos ateinančiais metais bus transliuojamos ETB1, ETB2 ir ETB3 kanalais. Savo įspūdžiais apie Lietuvą „Euskadi“ radijo stoties laidoje „Daugiau nei žodžiai“ dalinsis filmavimo grupės vadovas A. Arizcorreta.

Parengtos laidos ištrauką galima išvysti čia – http://youtu.be/eC25htwnffQ.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: