Organizatorių archyvo nuotr.

Birželio 15 dieną vyksiantis antrasis Kauno maratonas į laikinąją sostinę sutrauks ne tik miesto gyventojus ir sporto entuziastus iš visos Lietuvos, bet ir svečius iš užsienio. Renginyje, kuriame nesvarbus nei amžius, nei socialinė padėtis ar išsilavinimas, susirinks žmonės iš viso kontinento. Įvairioms distancijoms registruojasi bėgimo aistruoliai iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Ispanijos, Portugalijos, Italijos, Norvegijos.

Kaunas – sporto aistruolių epicentras

Taline gyvenantis ir save dirbančiu senjoru pristatantis Rein Pärn tikriausiai daugeliui jaunuolių galėtų nušluostyti nosis. Kuklumą demonstruojantis vyras savęs nevadina aktyviu žmogumi, tačiau priskiria sporto entuziastams: „Nubėgu 200 kilometrų per mėnesį, mano amžiui – užtektinai.“

Bėgimą Kauno maratone kaip naują tikslą išsikėlęs ir maratono distanciją pasirinkęs Rein pasakoja, kad tai ne pirmas ir ne paskutinis maratonas jo planuose šiemet: „Šiuo metu išvykstu į maratoną Helsinkyje, vėliau bėgsiu Vändra maratone“. Vyras mielai dalinasi ilgamete patirtimi: „Svarbiausia bėgti savo tempu ir neskubėti, tačiau visa tai pasiekiama nuolat dalyvaujant maratonuose“.

Vienybė svarbiau už pasiekimus

Pau Mateo iš Barselonos, šiuo metu studijuojantis Kauno LSMU, šį miestą laiko savo antraisiais namais: „Kaunas – antras miestas, kuriame praleidžiu didžiąją gyvenimo dalį“. Vaikinas apgailestauja, jog dėl egzaminų negalėjo dalyvauti praeitų metų maratone, tačiau šiemet žada atsigriebti pusės maratono trasoje: „Labai džiaugiuosi, kad galėsiu bėgti šiemet. Žinau, kad bus nuostabu bėgti gražiausiomis Kauno vietomis. Ko dar gali norėti?“

Medicinos studentas Pau dalinasi pažadu kitąmet rinktis maratono distanciją: „Šįkart bėgsiu pusę maratono, ir jei viskas susiklostys gerai, kitais metais pasirinksiu maratoną“. Kadangi vaikinas pirmąkart dalyvauja tokiame renginyje, sau didelių tikslų nekelia, tačiau vienintelis noras, kurį Pau atskleidžia – draugiškai ir vieningai užbaigti trasą: „bėgsiu su dviem draugais ir būtų labai smagu kirsti finišo liniją drauge“.

Savo tinklaraštį vedantis vaikinas džiaugiasi, kad didžiausia motyvacija jam – akivaizdus progresas: „Man patinka peržiūrėti senesnius įrašus ir pamatyti, kiek patobulėjau ilgindamas distanciją ir greičiau ją įveikdamas“. Pirmąkart bėgsiantiems Pau pataria

nepersistengti treniruojantis, gerai pailsėti, nepersivalgyti išvakarėse ir nepersitempti: „Net jei ir finišuosite paskutinis – jūs jau nugalėjote visus, likusius sėdėti ant sofos“.

Kaunas – neatrastas Europos perlas

Nunzio Riva, gyvenantis Neapolyje, liko sužavėtas praeitų metų Kauno maratonu ir džiaugiasi, jog šiemet, nepaisant patirtos traumos, galės dalyvauti bėgime: „Praeitais metais, kaip tik tuo metu, kai viešėjau Kaune, vyko maratonas, kurio puikiu organizuotumu likau maloniai nustebintas,  todėl nusprendžiau šiemet tapti šio renginio dalimi“.

„Kaune atradau naujų draugų, žmonės čia malonūs, o Lietuva – puiki šalis, į kurią visada malonu sugrįžti. Ši vieta – tai naujai mano atrastas Europos perlas“, – negaili pagyrų Nunzio. Vyras tiki, kad maratonas – ne tik lenktynės, kuriose atsiranda konkurencija, bet ir būdas susiburti ir pabendrauti su kitais: „Svarbiausia – tai didelė šventė, vienijanti visą miestą ir jame viešinčius žmones“.

II-asasis kasmetinis, tarptautinis Kauno maratonas vyks šių metų birželio 15 dieną Kaune. Planuojama, kad jame dalyvaus apie 4000 sportininkų, bėgimo ir šiaurietiško ėjimo entuziastų iš Lietuvos ir pasaulio. Dalyviai gali rinktis maratono, pusės maratono, 10 km ir 5 km distancijas. Šeimoms, vaikams ir visiems, kurie nori linksmai praleisti vasarišką sekmadienį, siūlomas Šeimos bėgimas ir bėgimas su vaikiškais vežimėliais.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: