(c) organizatorių nuotr.

Šiemet jau antrą kartą Kaune rengiamo Bagažinių turgaus organizatoriai džiaugiasi, kad per žiemos pertrauką žmonių entuziazmas neišblėso ir renginys kaskart sulaukia vis didesnio susidomėjimo.

Balandžio mėnesį po žiemos pertraukos pirmą kartą surengtame turguje žmonės ne tik, kaip įprasta, prekiavo ir mainėsi įvairiais daiktais, bet ir galėjo rinktis iš ypatingai gausaus rankdarbių asortimento.

„Atsižvelgėme į Bagažinių turgaus dalyvių pageidavimus rengti teminius renginius. Praeitą kartą tai buvo įvairūs rankdarbiai, žmonės galėjo įsigyti įvairių papuošimų artėjančių Velykų stalui. Dabar – pats darbų įkarštis soduose ir daržuose, tad į šią savaitę vyksiantį renginį ypač kviečiame būtent sodo-daržo reikmenis parduoti ar įsigyti norinčiuosius“, – sako Bagažinių turgaus organizatorius Jonas Plenta.

Pasak jo, žmonės ketina mainytis sėklomis, sodinukais, parduoti nenaudojamus sodo-daržo įrankius.

„Pradėję rengti teminius renginius sulaukėme dar didesnio susidomėjimo: žmonės teiraujasi kaip ir kada geriausia, atvykti, ką geriausia atvežti ir panašiai. Beje, noriu pridurti, kad teminiai turgūs nereiškia, jog nepriimsime žmonių, kurie tiesiog išsivalė palėpę ir nori parduoti nereikalingus daiktus – laukiami yra visi“, – aiškina J. Plenta.

Šį šeštadienį vyksiančiame Bagažinių turguje apsilankys ir žinomas humoristas Raimondas Bingelis, kuris taip pat atvers savo bagažinę bei neleis renginio dalyviams nuobodžiauti.

Bagažinių turguje žmonės parduoda ar mainosi daiktais, kurių jie jau nebenaudoja, bet kurie gali būti naudingi kitiems. Čia taip pat prekiaujama įvairiais rankdarbiais, kitais meno kūriniais. Bagažinių turgūs vyksta prekybos miestelyje „Urmas“, kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį, nuo balandžio iki spalio. Už prekybos vietą mokėti nereikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: