(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Pakyla uždanga. Pasigirsta tylus murmėjimas. Jis garsėja. Tu vis dar nesupranti, kas ir iš kur tai. Murmėjimas pasidaro dar garsesnis. Ar tai Mikė Pūkuotukas lyg kokioj girioj dėsto savo gyvenimo filosofiją Ežiukui ir kitiems interesantams? Įsijungia šviesos. Fone pasigirsta gitaros akordai. „Jo rūpesčiai rieda be guolių, nepaisydami kelio ženklų, visai nepaisydami kelio ženklų…“ Ir supranti. Visai čia ne Mikė Pūkuotukas. Ir ne Ežiukas. O Tu greičiausiai atsidūrei dueto ZALA&Driukas koncerte. Neseniai išleidę savo albumą „Murmeklės suaugusiems“, Andrius Zalieska bei Aurimas Driukas kovo 23-iąją grįžta į Kauną išdėstyti Mikės Pūkuotuko filosofiją, kartu apdainuoti vienatvę, kultūros srityje dirbančius žmones, likimą, o gal net pakviesti kartu paieškoti mylimųjų. Kur nuves šio dueto šėlionės – paslaptis, išliekanti iki pats jiems pakylant į sceną.

Andrius Zalieska-Zala – nepamainomas dešimtmetį gyvuojančios grupės „Arbata“ vadas. Kaip teigiama šios grupės tinklalapyje, tai – visada jaunas žmogus, sugebantis aplink save greitai sutraukti nepažįstamų žmonių ratą. Tik teigiamą energiją ir šypseną spinduliuojančio atlikėjo pagrindinė savybė – jis turi ką pasakyti ir tiki tuo, ką daro čia ir dabar. O kai tiki pats, nori nenori patiki ir aplinkiniai.

Aurimas Driukas – nenuilstantis profesionalus gitaristas, grojantis su Alina Orlova, grupėmis „Siela“, „IR“ bei neatsisakantis ir ne tokių pastovių kompanionų scenoje – Bjelle ir Peru ar Julija Karaliūnaitė. Be kita ko, jis ir pats nepraleidžia progos paimti į rankas tušinuką ir užrašyti vieną kitą dainą. Tai tiesiog žmogus, gyvenantis muzikoje ir su muzika.

Ilgą laiką šiems atlikėjams teko bastytis po visiškai skirtingus muzikinius kelius, bet taip jau nutiko, kad tie keliai susikirto ir dabar leidžia kurti tokią muziką, kuria galima išdėstyti ne tik žmonių, bet ir, pasak pačių atlikėjų, gyvulių filosofijas bei pakilti kažkur aukščiau visų gyvenimiškų dalykų.

Kas? Zala&Driukas
Kada? Kovo 23 dieną, 19 valandą
Kur? Muzikiniame klube PapaJazz (Savanorių pr. 178)
Kiek? 20 litų. Bilietus galima įsigyti PapaJazz klube iki pat renginio pradžios ir jų skaičius ribotas!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: