Kaune - baigiamieji pasiruošimo
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Rugsėjo 6 dieną, antradienį, Kauno miesto savivaldybės Mažojoje salėje buvo sukviestas pasitarimas dėl Europos vyrų krepšinio čempionato finalinio etapo organizavimo.

Susirinkę visų atsakingų skyrių, departamentų, policijos ir prie organizavimo prisidedančių organizacijų atstovai, aptarė paskutines detales ir darbus, kurių visuma reprezentuos Kauną.

Naujai perdažytas dviračių takas Laisvės alėjoje ir sveikinimas atvykstantiems

Susitikimui pirmininkavęs miesto meras R. Mikaitis atkreipė policijos vadovų dėmesį, kad finalinio etapo metu Kaune viešosios tvarkos tarnybos pareigūnams vertėtų dirbti dviem pamainom, taip užtikrinant tvarką mieste visą parą.

Kaip prioritetinį projektą, meras išskyrė dviračių tako perdažymą Laisvės alėjoje. „Tiek policijos, tiek miesto savivaldybės nuomonė šiuo klausimu sutapo. Turime garantuoti tiek pėsčiųjų, tiek dviratininkų saugumą“, – sakė miesto meras.

Šiuo metu kuriamos koncepcijos, kaip pasveikinti į miestą įvažiuojančius svečius – planuojama sveikinimus įrengti ties Kauno miesto riboženkliais.

Bus sprendžiama „žaliaskvernių“ problema

Kaip didelį miesto skaudulį meras įvardijo taip vadinamų „žaliaskvernių“, automobilių stovėjimo aikštelių kontrolierių, problemą. Pasak mero, jis pats visai neseniai netoli savivaldybės atliko eksperimentą – pasistatė automobilį ir stebėjo kada pasirodys kontrolierius.

Nepraėjus nei 3 minutėms, nuobaudos lapelis jau buvo klijuojamas ant automobilio lango. Dažnai tiek laiko neužtenka nueiti iki mokėjimo automato ar susirasti „pasislėpusį“ kontrolierių.

Kaip kita blogybė buvo įvardintas kontrolierių nedraugiškumas. Meras sakė, kad ši problema bus sprendžiama iš esmės, nes atvykus svečiams iš užsienio su automobiliais, gali kilti didelių nesusipratimų, kurie netruks peraugti ir į konfliktines situacijas.

„Tokie dalykai, kaip kontrolierių draugiškumas, formuoja ne tik mūsų miesto įvaizdį bet ir supratimą apie visą lietuvių mentalitetą. Tokie dalykai turi būti sprendžiami nedelsiant. Įstatymas turėtų apibrėžti laiko tarpą, kurį žmogus galėtų laikyti automobilį nemokamai“, – teigė meras.

Dvigubinamos miesto valymo pajėgos

Pasitarime buvo aptarti nuveikti miesto tvarkymo darbai ir pristatytas veikimo planas finalinio etapo metu – šiuo laikotarpiu miesto viešieji tualetai turėtų dirbti iki 24 arba iki 01 val. ryto, miesto centre bus pastatyti 48 mobilūs biotualetai, „Kauno švaros“ darbuotojai dirbs dviem pamainomis, taip neleisdami miestui paskęsti šiukšlėse.

Taip pat bus sutvarkyti avarinės būklės nusileidimai iš magistralinių kelių, miesto ąžuolyne iškastos tranšėjos laikinai uždengtos skalda, sprendžiama Daukanto gatvės pėsčiųjų tako dangos problema.

Griežta prekybininkų kontrolė

Pasak Kultūros skyriaus vedėjo Sigito Šliažo, jau atidaryta Linkėjimų Lietuvos rinktinei sienelė šalia buvusio „Merkurijaus“ pastato – tik meninės programos miestui pradžia. Numatoma atidaryti ir parodą krepšinio tematika senamiesčio languose, ruošiamas meninis rotušės apipavidalinimas. Šiuo metu jau yra atrinkti prekybininkai, kurie praėjo griežtą savo prekių kontrolę – čempionato metu bus leista prekiauti tik kokybiška produkcija.

Krepšinio ekskursijos miestiečiams ir svečiams

Kartu su Turizmo informacijos centru miesto centrinėje dalyje dirbs apie 60 savanorių iš Kauno aukštųjų mokyklų, kurie teiks informaciją žmonėms – juos bus galima atskirti iš specialių marškinėlių. 12-oje vietų bus dalinamos renginių programos, bus siūlomos 4 įvairios ekskursijos, taip pat nauja krepšinio ekskursija, kuri jau dabar susilaukė didžiulio susidomėjimo.

Pažangiausios technologijos – miesto transporto sistemoje

Griunvaldo bei S. Daukanto gatvių stotelėse skambės pranešimai, kaip pasiekti areną anglų kalba, ant grindinio bus priklijuojamos specialios pėdos, kurios ves į areną, informacija stotelėse bus pasiekiama ir 2D brūkšniniais kodais, kurių dėka viską bus galima matyti savo išmaniajame telefone. Kas 15 minučių kursuos specialus autobusas nuo prekybos centro „Mega“ iki „ Žalgirio“ arenos.

Europos krepšinio čempionato pradžia Kaune – rugsėjo 14 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: