Kaune bus minimas Žalgirio mūšis
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kaip ir kasmet, Kauno mieste bus minima viena svarbiausių Lietuvos istorinių pergalių – Žalgirio mūšis.

Tai 1410 metų liepos 15 dieną vykęs mūšis tarp jungtinių Lietuvos ir Lenkijos pajėgų ir Kryžiuočių ordino, pasibaigęs pastarojo sutriuškinimu, po kurio jis nebeatsigavo. Žalgirio mūšis buvo nuo 1409 m. besitęsiančio konflikto tarp Ordino ir Lenkijos bei Lietuvos kulminacija. Prieš Ordiną sukilo žemaičiai, kuriuos aktyviai parėmė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas. Į konfliktą įsitraukė ir Lenkija.

Liepos 15 d., penktadienį, 14 val. Laisvės alėjoje prie Vytauto Didžiojo paminklo Žalgirio mūšio 601-ųjų metinių minėjimas. Dalyvaus Kauno arkikatedros mišrus choras „Cantate“, Vytautų klubas, LDK Birutės karininkų šeimų moterų draugija ir kt. Organizatoriai: Kauno vytautų klubas, Kauno miesto savivaldybė.

16 val. Aleksoto seniūnijoje, Linksmadvaryje, Universiteto gatvėje, skulptūros Vytautui Didžiajam atidengimas. Skulptūrą iš galingos, Lakūnų plente augusios tuopos išdrožė tautodailininkas Algimantas Kulieša ir dovanoja ją visiems kauniečiams. Organizatoriai: Aleksoto bendruomenės centras ir seniūnija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: