Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) organizatorių laukia rimtas iššūkis – penktadienį Kaune rengiami didžiausi Lietuvos istorijoje savanorių mokymai. Planuojama, kad mokymuose dalyvaus apie 2000 žmonių, kurių didžioji dalis savanoriaus per artėjančią didžiausią Europos krepšinio fiestą Lietuvoje.

Į Kauno sporto halę iš visos Lietuvos susirinkę savanoriai bus supažindinti su savanorystės principais, jos situacija Lietuvoje.
„Artėjanti krepšinio šventė suteikė postūmį savanorystei Lietuvoje, nes į savanorišką veiklą įsitraukė daugybė žmonių. Tikimės, kad ir čempionatui pasibaigus jie dalyvaus įvairioje savanoriškoje veikloje“, – sako Arnas Marcinkus, „EuroBasket 2011“ savanorių grupės vadovas.

Mokymų metu savanoriai sužinos, kokios konkrečios užduotys ir atsakomybė jiems teks per artėjantį krepšinio čempionatą. „Bus detaliai paaiškinta, ką, pavyzdžiui, turi veikti varžybų grupėje, o ką – žiniasklaidos grupėje savanoriaujantis asmuo“, – pasakoja A. Marcinkus. Iš viso savanoriai bus suskirstyti į šešias darbo grupes, kiekviena jų išklausys po 8 pranešimus temomis „IT ir akreditacijos“, „Transportas“, „Žiniasklaida“, „Komandų, teisėjų atašė ir varžybų grupė“, „Lauko, vidaus renginiai“ ir t.t.

Paminint 2011-uosius – Europos savanoriškos veiklos – metus, 13 val. šalia Kauno sporto halės, Dariaus ir Girėno stadione bus surengta viešoji akcija, kurios idėją organizatoriai kol kas laiko paslaptyje. Žinoma tik tiek, kad joje dalyvaus visi 2000 mokymų dalyviai iš visos Lietuvos.

Penktadienį rengiami mokymai kartu yra ir antrasis savanorių atrankos etapas. Po jų bus atrinktas galutinis savanorių skaičius (apie 1500), su kurias bus pasirašytos savanoriškos veiklos sutartys.

2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje savanorių atranką koordinuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kartu su „EuroBasket 2011“ organizaciniu komitetu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: