(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Penktadienį, gruodžio 3 dieną, Kaune duris atveria naujas prekybos parkas „Banginis“. Atidarymo dieną, nuo 8 val. ryto pirkėjų lauks ypatingi pasiūlymai, nuolaidos bei dovanėlės, o 20 val. šį džiugų įvykį vainikuos įspūdingas muzikinis 3D projekcijų ir fejerverkų šou.

„Vilniečių bei klaipėdiečių pamėgtas „Banginis“ įplaukia ir į Kauną: sėkmingai užbaigėme pirmąjį prekybos parko plėtros etapą ir kviečiame kauniečius bei miesto svečius apsilankyti,“ – atidarymo išvakarėse kalbėjo prekybos parką valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Rytinėje Kauno dalyje įsikūrusiame naujajame prekybos parke „Banginis“, kaip ir Vilniuje bei Klaipėdoje, dominuos keli stambūs nepriklausomi prekybos operatoriai – pagrindiniai traukos objektai. Didžiausią prekybos plotą čia užima jau nuo 2001-ųjų metų Pramonės pr. ir Draugystės g. sankryžoje veikianti statybos, remonto ir buities prekių tinklo „Senukai“ parduotuvė, SBA baldų salonas ir kitos specializuotos parduotuvės. Šalia jų iškilo naujas didcentris „Prisma“, pagal dydį pirmas Kaune ir antras Lietuvoje, užimantis daugiau kaip 11 tūkst. kvadratinių metrų bendrojo ploto.

„Prismos“ atėjimas į Kauno mažmeninės prekybos rinką didina joje konkurenciją, kuri lemia prekių kainas, tad yra naudingas pirkėjams. Pastarieji „Prismoje“ turės galimybę rinktis iš plataus mažų kainų prekių asortimento bei patirti kitokį, patogesnį apsipirkimą. Didcentryje įrengti platūs praėjimai tarp lentynų, tad čia patogu judėti su prekių vežimėliu ir apsipirkti su visa šeima“, – sakė „Prisma LT“ komercijos direktorius Janne Reunanen. Pasak jo, „Prisma“ pirkėjams pasiūlys ir daugiau naujovių – naujų prekės ženklų, tarp kurių – ir nuosavi „Rainbow“, „X-tra“ bei kiti. „Prismos“ daržovių ir vaisių bei saldumynų skyriuose veiks savitarnos svarstyklės. Taip pat „Prisma“ vienintelė Kaune turės įrengtus butelių supirkimo automatus – šiuolaikišką ir patogią priemonę atliekų rūšiavimui.
Naujajame prekybos parke duris atvers dar vienuolika prekybos ir paslaugų įmonių: vaistinė, optikos salonas, kepyklėlė, restoranas „Bajorkiemis“ bei kitos specializuotos parduotuvės, prekiaujančios maistu, gėrimais, gėlėmis ir kitomis prekėmis.

„Banginį“ bus lengva pasiekti ir viešuoju, ir nuosavu transportu. Automobilį bus patogu parkuoti naujoje erdvioje 600 vietų automobilių aikštelėje. „Siekiame, kad pirkėjas, kuris atvyksta apsipirkti turėdamas konkretų tikslą, galėtų tai padaryti patogiai ir greitai, negaišdamas savo brangaus laiko“, – sakė R. Vyšniauskienė.

Prekybos parko „Banginis“ plėtra vykdoma dviem etapais – pirmuoju etapu „Senukai“ ir „Prisma“ veiks atskiruose pastatuose, o antruoju etapu 2011 m. bus apjungti ir sudarys vientisą prekybos parką, kuriame įsikurs dar daugiau specializuotų parduotuvių. Tuomet bendras prekybos parko „Banginis“ plotas sudarys daugiau nei 50 tūkst. kvadratinių metrų.

Į naujojo prekybos parko statybą UAB „SSPC-Pramonė“, priklausanti investicijų valdymo kompanijai RAZ, investavo 30 mln. litų. Generalinis rangovas AB „YIT Kausta” pastatė ir įrengė 13 tūkst. kv.m bendrojo ploto prekybos centro pastatą bei 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Taip pat rekonstruota Pramonės pr. ir Draugystės g. sankryža, praplatintos gatvių atkarpos, įrengti šaligatviai, moderni eismo reguliavimo sistema, apželdinta aplinka. Šios sankryžos modernizavimas Kauno mokesčių mokėtojams ir savivaldybės biudžetui nieko nekainavo. Daugiau nei 2,5 milijono litų investiciją, reikalingą sankryžai modernizuoti ir papildomoms sankryžoms įrengti, skyrė prekybos parko „Banginis“ investuotoja – bendrovė „SSPC-Pramonė”, kurios pagrindiniai akcininkai yra Rakauskų šeima.

Prekybos parko „Banginis“ projektą valdo didelę nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo patirtį turinti bendrovė „Baltic RED“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: