Kaune - ekologiška Kalėdų eglutė
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno savivaldybė jau pradėjo rengtis svarbiausioms metų šventėms. Kaip ir kasmet, mieste sužibs trys Kalėdų eglės: Rotušės aikštėje, Laisvės alėjos ir S.Daukanto gatvės sankirtoje, Vienybės aikštėje.

Kauniečių ir miesto svečių senamiesčio erdvėse lauks jau tradiciniais tapę renginiai – Kalėdų mugė ir čiuožykla Rotušės aikštėje, prakartėlė prie Arkikatedros bazilikos ir kiti.

„Per Kalėdas miestas turi skleisti ypatingą šilumą ir gėrį, todėl dera iš anksto apgalvoti kokia spalva nušvis mūsų gatvės ir tiltai, kaip bus papuoštos pagrindinės eglutės, kur galės apsilankyti kauniečiai“, – kalbėjo meras R. Mikaitis penktadienį surengęs pasitarimą dėl kalėdinių renginių.

Planuojama lemputėmis puošti pagrindines miesto gatves ir tiltus. Pernai spalvotomis lemputėmis nušvitusios gatvės sulaukė teigiamų vertinimų, todėl šiemet tradicija bus tęsiama, kai kur paliekant, o kai kur pakeičiant apšvietimo spalvas. Planuojama, kad šventiniai renginiai mieste prasidės gruodžio 4 dieną.

Gruodžio 4-ąją Rotušės aikštėje bus įžiebta pagrindinė miesto eglė. Ji šiemet bus itin originali – rankomis iš plastiko pagamintos sferos bus sudėtos į 13 metrų aukščio medį. Eglutės stiebu taps Rotušės aikštėj stovintis Hanzos medis. Smaragdinei eglutei išskirtinumą suteiks ir specialus apšvietimas.

„Visų Kalėdų eglutės paslapčių kol kas neatskleisime, tegul tai bus staigmena lankytojams“, – kalbėjo Senamiesčio papuošimu besirūpinanti menininkė Jolanta Šmidtienė.

Kauno Kalėdų eglės jau du metus iš eilės buvo pripažintos gražiausiomis Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: