Giedrės Aleksandravičiūtės nuotr.

Šiomis dienomis Kaune filmuojamas naujas lietuviškas vaidybinis pilnametražis filmas „Kai apkabinsiu Tave”. Viešoji įstaiga „Uljana Kim ir ko”, kurianti filmą, filmo epizodus filmavo naktiniame mieste.

Pagrindinis filmo veiksmas bus filmuojamas Kaune, tik savaitę – Berlyne. Filmo kūrėjų teigimu, Kaunas neveltui buvo pasirinktas filmuoti filmo scenas. Kaunas turi unikalią tarpukario architektūrą ir ją išlaikė beveik nepakitusią. Nemažai gyvenamų namų ir butų tebėra puošti originaliais interjerais, juose gyvena, kaip ir tarpukaryje, tie patys žmonės, jų vaikai ar anūkai. Senoji Kauno dvasia tvyro ne tik kauniečių namuose ar muziejuose, bet ir patriotiškame gyventojų požiūryje į savo miesto istoriją.

Filmo kūrėjai ketina kino filmą demonstruoti ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniuose festivaliuose (ypač Vokietijoje ir Lenkijoje), taip prisidedant prie Lietuvos ir Kauno vardo garsinimo Europoje ir pasaulyje.

„Kai apkabinsiu Tave” – tai filmas, kuriame Tėvas ir Dukra, likimo išskirti per antrą pasaulinį karą, bando susitikti Berlyne. Tėvas – iš Tarybų Sąjungos, Dukra – JAV emigrantė. Nors Sovietų Sąjungoje atšilimas, o Berlyne dar nepastatyta siena, bet Šaltasis karas artėja prie savo apogėjaus, ir palankios geografinės bei politinės susitikimo aplinkybės pasirodo besančios apgaulingos. Atvykusį į Berlyną Tėvą imasi globoti užsimaskavę KGB darbuotojai. Jie bando įvilioti Dukrą į Rytus, tačiau paveikta nepasitikėjimu persmelktos miesto atmosferos, ji bijo peržengti Vakarų Berlyno ribą. Gelbėdami vienas kitą nuo galimų pinklių, Tėvas ir Dukra pasiruošę atsižadėti taip trokštamo susitikimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: