Kaune gali atsirasti žaliasis labirintas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Į Kauno miesto savivaldybės administraciją kreipėsi miesto verslininkai, siūlydami mieste įrengti žaliąjį labirintą – iš medžių ar krūmų suformuotą gyvą atrakcioną.

„Tai tikrai šauni idėja – mieste trūksta įdomių žaliųjų erdvių, kur būtų galima vakarais turiningai leisti laiką su šeima. Verslininkai už savo lėšas siūlo įrengti šį labirintą, kurį patys planuoja prižiūrėti dar 4 metus.

Taip pat šalia atsirastų vaikų žaidimo aikštelė. Kaip tik šiandien teko dalyvauti verslininkų bei specialistų susirinkime, kuriame buvo pristatyta ši idėja. Vienintelis verslininkų prašymas savivaldybei – surasti erdvę – ji turėtų užimti nuo 4 iki 10 arų.“ – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Raimundas Miladauskas.

Pasak direktoriaus pavaduotojo, buvo svarstomos dvi labirinto formavimo vietos – Nemuno salos žaliosios erdvės bei Kalniečių parko teritorija, kur jau yra įrengta sporto aikštelė.

Nemuno salos dalyje, kurios neužima naujoji arena, yra parengta architekto Šarūno Kiaunės vizualizacija, kaip galėtų būti suskirstyta ši zona. Čia planuojamos trys erdvės – žalioji, vandens bei sporto. Vienoje iš jų ir galėtų įsikurti žaliasis labirintas. Jei labirinto projektas taptų realybe, kauniečiai jau kitą pavasarį galėtų ieškoti išėjimo iš šio antikines tradicijas menančio kūrinio.

„Kalniečių parko labirinto projektas būtų įgyvendintas greičiau, tačiau kviečiu kauniečius siųsti pasiūlymus su konkrečia vieta, kur galėtų įsikurti žaliasis labirintas. Kiek teko girdėti, Lietuvoje panašūs projektai buvo daromi kukurūzų laukuose, tačiau jie tegyvuodavo 2-3 mėnesius. Manau, šis projektas tikrai prisidėtų prie kauniečių laisvalaikio įvairovės bei taptų ir traukos objektu“, – teigė Raimundas Miladauskas.

Savo pasiūlymus galima siųsti el. paštu: raimundas.miladauskas@kaunas.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: