Prekybos centre „Mega“ Kaune (Islandijos pl. 32) šalia „Swedbank“ klientų aptarnavimo padalinio pradėjo veikti eurus išduodantis bankomatas. Naudojantis šia paslauga litų konvertavimo į eurus kursas yra palankesnis, nei tai darant banko padalinyje. Pinigų išgryninimui taikomi įprasti tarifai, kaip ir kituose „Swedbank“ bankomatuose.

„Eurų pirkimas yra populiari paslauga banko padaliniuose. Stengiamės taupyti laiką ir sąnaudas, automatizuodami tokias operacijas galime sumažinti jų įkainius ir leisti klientų konsultantams susikoncentruoti į didesnę pridėtinę vertę kuriančių finansinių paslaugų teikimą“, – sako Orinta Bertašienė, „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Bankomate grynuosius išmokant eurais, kliento banko sąskaitoje esantys litai yra automatiškai konvertuojami į eurus palankesniu konvertavimo kursu (3,461 litai už 1 eurą) bei išvengiama aptarnavimo mokesčio, kuris būtų taikomas atliekant operaciją banko padalinyje. Bankomatas pinigus išduoda 10, 50 ir 100 eurų kupiūromis.

Gryninant pinigus šiame bankomate taikomi įkainiai priklauso nuo kliento turimos mokėjimo kortelės. Papildomas mokestis už grynųjų pinigų išėmimą yra taikomas tik nuo tam tikro dydžio išgrynintų pinigų sumos, kuri yra numatyta konkrečios banko kortelės įkainiuose.

Kaune prekybos cente „Mega“ pradėjęs veikti „Swedbank“ bankomatas yra jau ketvirtasis, leidžiantis išsiimti pinigus eurais. Tokiais bankomatais klientai jau naudojasi Vilniaus „Akropolyje“, banko padalinyje Vilniuje, adresu Gedimino pr. 56, bei netoli Kalvarijos pasienio posto esančioje „Lukoil“ degalinėje.

Ateityje „Swedbank“ ketina plėsti eurus gryninančių bankomatų tinklą. Juos planuojama įrengti didžiųjų miestų padaliniuose, kuriuose atliekama daugiausia valiutos keitimo operacijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: