Organizatorių archyvo nuotr.

Daugiau nei septyniasdešimt sportininkų – tiek jų susigrūmė viename svarbiausių metų renginių – Baltijos šalių atvirame kultūrizmo čempionate. Net devyniose kategorijose besivaržančiųjų tarpe daugiausiai laurų nusiskynė lietuviai.

Į apdovanojimus pretendavo ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos atletai. Vyrų naujokų tarpe geriausiai pasirodė  Piotr Kira iš Lenkijos, o vyrų kultūrizmo kategorijoje pirmas tapo  Aivars Grigijanis iš Latvijos,  treniruojamas – Vitalij Aleksandrov.

Daug dėmesio sulaukė sportininkių pasirodymas scenoje. Komisija visuomet vertina ne tik tai, kokį raumenyną yra „išvysčiusi“ sportininkė, bet ir bendrą išvaizdos estetiką. Moterų „Miss Shape“ kategorijoje jau trečiąjį kartą laurus nusiskynė Aistė Žilinskienė, atstovaujanti Kauno klubą „Fitness Factory gym“. Sporto klubo „Minotauras“ narė Edita Jovaišienė iškovojo pirmą vietą moterų „Miss Figūra“ kategorijoje. Sportininkės treneris – Vladas Jovaiša.

Vyrų iki 19 metų kategorijoje lyderiu tapo  Ernestas Gumuliauskas iš Šilutės, atstovaujantis sporto klubą „Atėnai“ irr treniruojamas Kęstučio Vaičiūno.

Aurimas Kasparaitis buvo pirmas vyrų iki 23 metų kultūrizmo kategorijoje (klubas „Fitness Factory Gym“,  treneris – Karolis Žilinskas).

Į vyrų lietuvių absoliučią kategoriją – finalą – pakliuvo 6 sportininkai. Iš jų pirmoji vieta atiteko Vytautui Sadauskui. Nugalėtojui nusileido Gedvydas Norkevičius ir Pavel Sinizbajev. Ketvirtosios vietos apdovanojimas skirtas Aurimui Kasparaičiui, penktosios – Karoliui Žilinskui, o šeštosios – Albert Vylezinski.

Renginyje taip pat buvo įvertinti geriausi Baltijos šalių sporto klubai ir kultūrizmo treneriai. Pastarojoje kategorijoje neaplenkiamas tapo Karolis Žilinskas, paruošęs daugiausiai titulų laimėjusių sportininkų. Antrą vietą renkant geriausią trenerį iškovojo kaunietis Vytautas Brazdauskas, o trečiąją – Vytautas Sadauskas.

„Fitness Factory Gym” Baltijos šalių atvirame kultūrizmoo čempionate pripažintas geriausiu klubu. Antroji vieta teko Jiezno klubui „Uola“, trečioji – Rygos klubui „Global Fitness“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: