Kaunas.lt foto
Vienas iš Romo Kalantos aukos 40-mečiui skirtų renginių, kurie vyks gegužės 14 d., – koncertas „Negęstanti roko šviesa”. Koncerte dalyvausiančios grupės atiduos muzikinę duoklę R. Kalantos kovos už laisvę laikmečiui – perdainuos po vieną dainą grupių, kurios tuo metu darė didžiausią įtaką Kauno hipiams.

Roko muzika – neatskiriama 1968-1972 metų laisvės ištroškusio jaunimo, o toks ir buvo Romas Kalanta, dalis. Per radiją skambantys rolingai, bitlai, dorsai simbolizavo laisvą žodį, toleranciją. Jaunuoliai patys ėmė į rankas gitaras ir mokėsi groti girdėtus vakarietiškos muzikos akordus, kūrė savo dainas.

Būtent Kaune ir glūdi roko šaknys, nes čia susikūrė pirmosios bigbito grupės „Gintarėliai”, „Aitvarai”, „Kertukai” ir daug kitų. Todėl koncerte „Negęstanti roko šviesa” gros keturi skirtingų kartų skirtingų roko pakraipų kolektyvai: dar tik pradedantys savo muzikinį kelią „Chevy”; nors susikūrę tik prieš keletą metų, tačiau jau išleidę pripažinimo sulaukusį albumą „Ra” ir daug koncertų sugroję brandūs muzikantai „The Moon Band”; progresyvaus melodingo roko meistrai „Unlost”.

Vakaro „vinis” – 1984 m. susikūręs ir iki šiol sėkmingai gyvuojantis bliuzo kolektyvas „Senas Kuinas”, kurio originalios sudėties būgnininkas Aleksandras Jegorovas-Džyza, deja, jau nebemuzikuojantis, yra neatsiejama 1972-ųjų metų įvykių dalis, taip vadinamos „Company”, leisdavusios laiką Muzikinio teatro sodelyje, dalis.

Koncerto organizatoriai: Kauno miesto savivaldybė, Prezidento Valdo Adamkaus biblioteka-muziejus, Všį „MountainRock”.

Koncerto pradžia – gegužės 14 d., pirmadienį, 20 val. Vieta – Muzikinio teatro sodelis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: