Kaune kuriamas 300 metrų ilgio grafitis
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Prekybos miestelis „Urmas“, jau ne pirmą kartą savo erdves patikintis grafičių meno kūrėjams, tikisi, kad Kaune atsiras ir daugiau iniciatyvų, skirtų miestui pagražinti.

Šiuo metu prekybos miestelyje „Urmas“ dirba du vilniečiai, grafičių meno profesionalai. Jie pilką betoninę 300 m ilgio tvorą pavers žaismingu traukiniu, vežančiu įvairias gėrybes.

„Traukinį pasirinkome todėl, kad jis yra neatsiejama šio prekybos miestelio įvaizdžio dalis – pora dekoratyvinių traukinių stovi greta prekybos galerijų, juose įsikūrusios krautuvėlės“, – aiškino grafičių piešėjas Edgaras, prisistatantis EKU slapyvardžiu.

Prekybos miestelis „Urmas“ menininkus dekoruoti sieną pakvietė savo iniciatyva. Ne kartą įvairiuose grafičių konkursuose triumfavęs vilnietis sako, kad toks verslo įmonės požiūris į jai priklausančių objektų estetiką yra sveikintinas.

„Kartais įmonės tokias tuščias erdves išnaudoja tradicinei reklamai – kabina ten įvairiausius tentus, bando jas apklijuoti, tačiau tai nėra taip patrauklu ir įdomu, kaip grafičiai. Tačiau kur kas blogiau, jei objektai metų metus stūkso, apleisti, pilki ir nuobodūs. Argi ne geriau juos būtų patikėti grafičių piešėjams?“, – sako Edgaras.

Prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta teigia, kad jiems svarbu, jog jiems priklausantys objektai atrodytų patraukliai ir puoštų miestą.

„Viliamės, kad kils ir daugiau panašių iniciatyvų, kurios prisidės prie to, kad mūsų miestas būtų patrauklesnis ir gražesnis. Mes jokiu būdu nepritariame nelegaliam grafičių paišymui mieste, tačiau darbus patikėjus profesionalams galima tikėtis pačių tikriausių meno kūrinių, kurie džiugins kauniečių ir miesto svečių akis“, – sako J. Plenta.

Šiuo metu piešiamą grafitį ant tvoros, juosiančios „Urmo“ teritoriją šalia Elektrėnų gatvės, menininkai planuoja pabaigti maždaug po poros savaičių. Iš viso šio projekto įgyvendinimas užtruks apie pusantro mėnesio.

Prieš daugiau kaip dvejus metus šiame prekybos miestelyje vyko grafičių piešimo konkursas, skirtas Lietuvos tūkstantmečiui. Jo metu taip pat buvo dekoruota apie 300 m ilgio siena.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: