flickr.com nuotr.
Praėjusios savaitės pabaigoje aštuoni kelionių temomis rašantys Suomijos žurnalistai turėjo progą iš arti susipažinti su Kaunu. Helsinkio ir Tamperės regionų žiniasklaidos priemonėms atstovaujantys žurnalistai Kaune praleido tris dienas.

 

Kaune rugpjūčio 14 – 16 dienomis lankėsi grupė (8 asmenys) kelionių temomis rašančių Suomijos žiniasklaidos atstovų iš Helsinkio ir Tamperės regionų.

Viešnagės metu svečiams buvo surengta ekskursija istoriniu 1956 m. autobusu „Bristol”, žurnalistai lankėsi Pažaislio vienuolyne, Šv. Jurgio bažnyčioje, grožėjosi miesto panorama, atsiveriančia nuo Jėzuitų vienuolyno ir Aleksoto apžvalgos aikštelių, turėjo išskirtinę galimybę pasivaikščioti po „Stumbro” gamyklą ir susipažinti su ilgamete jos istorija „Stumbro” muziejuje, taip pat buvo supažindinti su kitomis miesto lankytinomis vietomis, pramogomis, maitinimo įstaigomis.

Užsienio žiniasklaidos viešnagės ir domėjimasis Kaunu yra labai svarbūs miestui. Tai puiki priemonė miesto žinomumui didinti, atvykstamajam turizmui skatinti. Žurnalistai po šios viešnagės publikuos straipsnius ir skleis informaciją apie miestą. Suomijos žiniasklaidos atstovų viešnagė Kaune ir jų publikacijos spaudoje – tai puiki priemonė pagyvinti turizmo sektorių ir padidinti turistų srautus bei populiarinti aviakompanijos „Ryanair” reisą „Tamperė-Kaunas”. Aviakompanija skrydžius minėtu maršrutu vykdo kiekvieną trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį.

„Esame dėkingi visiems, prisidėjusiems prie žurnalistų priėmimo, viešnagės organizavimo. Svečių vardu dėkojame viešbučiams „Park Inn by Radisson Kaunas” ir „Best Western Santaka” už svečių apgyvendinimą, viešbučiui „Ibis Kaunas Centre”, svetingumo kompleksui „Monte Pacis” ir SPA centrui „Saulėja” už malonų ir labai svetingą priėmimą, už suteiktas transporto paslaugas – UAB „Senamiesčio gidas” ir UAB „Urmas”. Dėkojame už malonų bendradarbiavimą. Esame įsitikinę, kad tik bendro darbo ir pastangų dėka, galime pasiekti geriausių rezultatų”, – teigė svečius iš Suomijos priėmę Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus atstovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: