(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Susitikimo metu buvo pristatytas naujai pradėjęs eiti pareigas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

„Ilgai užtruko procesai, kol buvo naikinamos apskričių viršininkų administracijos. Kaip žinia, vietoje panaikintų apskričių viršininkų administracijų žemės reikalus šalyje tvarko Nacionalinė žemės tarnyba prie ŽŪM. Tikiu, kad įsteigus Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Kauno miesto žemėtvarkos skyrių, su žeme susiję klausimai bus sprendžiami kur kas sparčiau”, – kalbėjo Kauno miesto meras.

Žemės ūkio ministras priminė, kad didžiausios problemos dėl grąžinamos žemės savininkams buvo ir tebelieka būtent Kauno mieste. Dar yra 9,9 tūkst. gyventojų, kuriems reikia gražinti žemę.

Pasak mero, Kauno mieste laisvos žemės nėra. „Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Antrąjį paieškos ir gelbėjimo postą iš Aukštosios Fredos perkėlus į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritoriją, atsirastų beveik 30 hektarų laisvos žemės. Tuomet būtų galimą ją grąžinti savininkams”, – pažymėjo miesto vadovas.

Susitikimo metu aptarti ne tik žemėtvarkos, bet ir maisto ir veterinarijos klausimai, naktinė prekyba alkoholiu. Taip pat kalbėta apie ūkininkų turgelius.

„Šaunu, kad jau kuris laikas Lietuvos miestuose didelio susidomėjimo ir pasisekimo sulaukė ūkininkų turgeliai. Šiuo metu manome, kad būtų galima atkurti turgus tokius, kokie jie buvo viduramžiais – jie galėtų veikti miestų Rotušės aikštėse. Reikėtų suskurti viziją ir bandyti ją įgyvendinti”, – apie turgelių veiklą kalbėjo ministras K. Starkevičius.


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: