(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Aukštojo mokslo taryba nuo šiandien, birželio 8 dienos, iki liepos 5 dienos kviečia siūlyti išorinius kandidatus į naujo, Kaune beįsikuriančio Sveikatos mokslų universiteto tarybą. Kandidatus gali teikti valstybės, savivaldybių institucijų, verslo, pramonės, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus institucijos ir organizacijos, aukštųjų mokyklų senatai, alumnų asociacijos, pavieniai asmenys, taip pat asmenys gali siūlytis patys.
Tinkamiausius kandidatus į Sveikatos mokslų universiteto tarybą išrinks Aukštojo mokslo taryba ir juos teiks švietimo ir mokslo ministrui.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad į valstybinių aukštųjų mokyklų valdymą turi būti įtraukiami ne tik akademinės bendruomenės, bet ir visuomenės atstovai. Aukštosios mokyklos taryba numato strateginius tikslus, renka rektorių, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

Sveikatos mokslų universitetas atsirado nutarus susijungti dviem senas tradicijas turinčioms aukštosioms mokykloms – Kauno medicinos universitetui ir Lietuvos veterinarijos akademijai. Šių aukštųjų mokyklų susijungimui šių metų pavasarį pritarė Seimas. Naujasis universitetas įsikurs Kaune (A. Mickevičiaus g. 9). Planuojama, kad naujas teises ir pareigas jis perims jau nuo rugsėjo.
Sveikatos mokslų universitetas orientuojasi į aukštos kokybės biomedicinos mokslo srities universitetines studijas. Kaip ir pažangiausiuose pasaulio universitetuose čia lygia greta eis studijos, mokslas ir praktinis mokymas. Jungimosi procesui (auditorijoms, laboratorijų įrangai atnaujinti, įsigyti, naujiems universiteto pastatams statyti ir kt.) skiriama 50 milijonų litų ES paramos lėšų.

Kandidatas, pretenduojantis tapti Sveikatos mokslų universiteto tarybos nariu, turi užpildyti nustatytos formos ir turinio kandidato į aukštosios mokyklos tarybą anketą ir, ją pasirašęs, pateikti paštu Aukštojo mokslo tarybai Švietimo ir mokslo ministerijos adresu A. Volano g. 2/7, Vilnius, faksu (8~5) 261 2077 arba įteikti Aukštojo mokslo tarybos sekretorei Daivai Vipartienei (Z. Sierakausko g. 15, Vilnius, 330 kab.).

Pirmoji nauja taryba pernai buvo suformuota Mykolo Romerio universitete, kuris pirmasis persitvarkė pagal Mokslo ir studijų įstatymą. Naują statutą taip pat turi ir Šiaulių kolegija.

Gegužės mėnesį paskelbti kvietimai siūlyti visuomenei atstovaujančius narius į Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos kūno kultūros akademijos, Utenos, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio bei Žemaitijos kolegijų tarybas. Didžioji dalis aukštųjų mokyklų pagal švietimo ir mokslo ministro patvirtintą pirmųjų narių į aukštosios mokyklos tarybą skyrimo tvarką šiuo metu iš dėstytojų, administracijos darbuotojų renka tarybos vidinius narius.
Numatoma, kad iki šių metų pabaigos naujas tarybas jau turės dauguma aukštųjų mokyklų.

Kandidato anketą ir daugiau informacijos rasite Švietimo ir mokslo ministerijos interneto puslapyje
http://www.smm.lt/smt/amt/index.htm.

Taip pat teirautis: Švietimo ir mokslo ministerija, tel. (8~5) 219 0130.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: