kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune baigiama “Girstučio” kultūros ir sporto rūmų baseino rekonstrukcija – montuojami baldai, drabužinių įranga, kompiuterizuojamos darbo vietos. Rekonstruoto baseino atidarymas taps dideliu įvykiu visai šalies plaukimo bendruomenei. Lietuvoje iki šiol buvo vos trys 50 metrų ilgio baseinai, Kaune – nė vieno.

“Galime džiaugtis, kad Kaune baseinų yra tikrai nemažai, tačiau ruošiant didelio meistriškumo sportininkus labai trūko didelio 50 m ilgio baseino. Tokiame vyksta visi Lietuvos vasaros čempionatai, tad vaikams priprasti prie ilgo baseino labai svarbu. “Girstutyje” bus sudarytos puikios sąlygos treniruotis”, – sakė Kauno plaukimo mokyklos vadovas Šarūnas Mažutaitis.

Pirmoji “Girstučio” baseino abonemento savininkė – Kauno miesto savivaldybės dovaną gavusi olimpinė čempionė Rūta Meilutytė. Vandens sporto specialistai tikisi, kad naujasis baseinas plaukimu sudomins dar daugiau vaikų ir padės atrasti ir išugdyti naujų talentų.

“Plaukiko gatvėje neatrasi. Tam, kad būtų išugdyti aukšto lygio sportininkai, pirmiausia reikia daug plaukti besimokančių vaikų. Kuo daugiau jų išmokysi plaukti, tuo didesnė tikimybė, kad surasi būsimą olimpinį čempioną. “Girstutis” tam labai pasitarnaus”, – tikino Š. Mažutaitis.

Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas viliasi, kad naujas baseinas suteiks daugiau paskatų šios sporto šakos vystymuisi.

“Šiuo metu Kaunas yra tas miestas, kuriame buvo išugdyta bene daugiausia olimpiečių. Džiaugiamės, kad būtent čia atsidarys naujasis baseinas. Norėtume “Girstutyje” rengti Lietuvos čempionatą, tarptautines komercines varžybas su sporto pasaulio žvaigždėmis ir taip dar labiau populiarinti plaukimą”, – teigė M. Špokas.

Plaukimo federacijos atstovas pastebi, kad norinčių išmokti plaukti ir siekti rezultatų kasmet daugėja – plaukimo grupės perpildytos, o rudenį norintys išmokti plaukti turi laukti eilėse.

“Visame pasaulyje plaukimas yra viena populiariausių sporto šakų tarp vaikų. Mokėjimas plaukti yra gyvybiškai svarbus gebėjimas. Manau, visi pareigingi tėvai turėtų skatinti vaikus išmokti plaukti, nebūtinai turėdami vilčių, kad ateityje jie taps sporto meistrais ar profesionaliais plaukikais. Tai sveikatai naudingiausias sportas, puikus fizinis lavinimas”, – teigė M. Špokas.

“Girstučio” kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcija finansuojama Kauno miesto savivaldybės, Lietuvos valstybės biudžetų ir ES lėšomis. Bendra projekto vertė – 20,7 mln. Lt.

kaunas.lt archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: