Kaune paminėta Savivaldos diena
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Spalio 10-ąją Kauno valstybinėje filharmonijoje vyko iškilmingas Savivaldos dienos minėjimas.

Į šventę susirinkusius Savivaldybės darbuotojus pasveikino meras Rimantas Mikaitis ir Administracijos dierektorius Antanas Navakauskas.

„Švenčiame Savivaldos dieną, tačiau dažnai pamąstome apie dar didesnę savivaldą. Kai merai susirenka į bendrą būrį, tuomet keliami klausimai apie didesnį savivaldybių savarankiškumą, tačiau kaip ten bebūtų gyvenimas nestovi vietoje. Savivaldybėse stengiamasi tvarkytis taip, kad gyventojams būtų geriau: vyksta kasdieniai darbai, renginiai.

Kaunas ­- vienas iš tų miestų, kuriame verda gyvenimas. Esame pastebėti, ką tik gavome dvi krivūles. Viena už informacinių technologijų diegimą, o kita už nusižengusių nepilnamečių integravimą į gyvenimą. Tai labai svarbios sritys.

Kaune vyksta labai daug kultūros renginių. Jau vien praėjusią savaitę vyko trijų renginių atidarymas, kuriuose tris kartus susitikome su kultūros ministru Arūnu Gelūnu. Kauniečiai neliko abejingi Tekstilės bienalei, tarptautiniam kino, modernaus šokio festivaliams. Vasarą vyko Hanzos dienos, dar neišblėso Europos krepšinio čempionato įspūdžiai.

Dėkoju jums už tai, kad gerai atliekate savo pareigas, kad svečiai iš Kauno išsiveža gerus įspūdžius“, – kalbėjo meras R. Mikaitis.

Administracijos direktorius Antanas Navakauskas pasveikino darbuotojus Savivaldos dienos proga, padėkojo už nuoširdų, sunkų kasdienį darbą. Palinkėjo, kad kuo dažniau gyventojai iš Savivaldybės išeitų šypsena ir su džiaugsmo ašara.

Po to meras R. Mikaitis ir Adminstracijos direktorius A. Navakauskas dviems gerais darbais pasižymėjusiems darbuotojams įteikė žalvarinius Jono Vileišio medalius.

Jų nusipelnė Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Gurskienė ir Kūno kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Alvydas Šidlauskas. Dar dvidešimt penkiems specialistams buvo įteikti mero ir administracijos direktoriaus padėkos raštai.

Į šventę susirinkusiems darbuotojams koncertavo Kauno miesto simfoninis orkestras, kuris pasipildė dar vienu labai geru ir svarbiu instrumentu – arfa. Pristatytam instrumentui buvo paskirta daug aplodismentų, padėkota Savivaldybės vadovams už rūpestį ir skiriamą dėmesį orkestrui. Kito tokio instrumento dar nėra Lietuvoje. Šventės daltyviams dainavo solistai Kristina Zmailaitė ir Jonas Sakalauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: