Kaune suburta visuomeninių patarėjų komandą
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis suformavo visuomeninių patarėjų komandą, kurią sudaro 15 narių. Antradienį (liepos 26 d.) įvyko pirmasis miesto vadovo ir patarėjų susitikimas, jiems įteikti specialūs pažymėjimai ir leidimai.

Komandoje – žinomi kauniečiai, daug nuveikę ne tik profesinėje, bet ir visuomeninėje veikloje. „Tai išskirtinės asmenybės, savo sričių profesionalai, todėl jų pagalbos miestui labai reikia“, – sakė Rimantas Mikaitis.

Meras viliasi, kad visuomeniniai patarėjai padės greičiau reaguoti į iškilusias problemas ir pateiks vertingų siūlymų Kaunui.

„Geros idėjos – neįkainojama vertybė, todėl manau, kad kai kuriuos svarbius darbus galima nuveikti ir be didelių investicijų“, – kalbėjo meras, dėkodamas patarėjams, kad jie sutiko neatlygintinai dirbti Kaunui.

Kompozitorius Giedrius Kuprevičius pastebėjo, kad geros idėjos lengviau gimsta neformalioje aplinkoje ir pakvieti kolegas kitą kartą susitikti savo namų kieme Žaliakalnyje, po ąžuolu.

Kauno mero visuomeninių patarėjų komanda:

Petras Baršauskas – Kauno technologijos universiteto rektorius, profesorius;

Vidmantas Bartulis – Kauno valstybinės filharmonijos vadovo pavaduotojas, Nacionalinės premijos laureatas, kompozitorius;

Ramunė Bičkauskienė – „Vičiūnų“ įmonių grupės administravimo direktorė;

Romanas Jasulaitis – Šančių vidurinės mokyklos direktorius;

Mantas Jurgutis – Kauno jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas, Lietuvos jaunimo organizacijų Tarybos valdybos narys, atsakingas už regioninės sąjungos ir tarptautinę politiką atstovauti Lietuvą Europoje;

Edmundas Kolevaitis – Bendrovės ECG vadovas, Kauno senamiesčio draugijos valdybos pirmininkas;

Giedrius Kuprevičius – kompozitorius, Kauno technologijos universiteto Humanitarinio fakulteto dekanas, profesorius;

Zigmas Lydeka – Vytauto Didžiojo universiteto rektorius, profesorius;

Kęstutis Navakas – poetas, eseistas, Nacionalinės premijos laureatas;

Gintaras Prikockis – Kauno technologijos universiteto Architektūros ir kraštotvarkos katedros dėstytojas, architektas;

Aida Radauskaitė – Bendrovės „Kauno saulėtekis“ Juridinio skyriaus vadovė;

Rytis Rimdeika – Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos vadovas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius;

Egidijus Stancikas – Kauno dramos teatro direktorius, aktorius;

Jolanta Šmidtienė – dailininkė tekstilininkė, menų magistrė;

Evaldas Vitulskis – Kauno arkikatedros bazilikos Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijos administratorius, Kauno dekanato vicedekanas, teologijos licenciatas, teisės mokslų magistras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: