Kaune uždarytos paskutinės likusios boilerinės
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

AB „Kauno energija“ uždarė paskutiniuosius 8 Kaune likusius grupinius šilumos punktus (boilerines), iš kurių buvo tiekiama šiluma ir karštas vanduo daugiabučiams namams. Tuo buvo baigta vykdyti šilumos punktų renovavimo programa, nacionaliniu mastu patvirtinta dar 1996 metais ir vykdyta visoje Lietuvoje.

Vykdydama šią programą, AB „Kauno energija“ iš viso uždarė 123 mieste ir rajone veikusius grupinius šilumos punktus, o vietoje jų įrengė daugiau nei 1300 modernių automatizuotų šilumos punktų daugiabučiuose namuose.

„Tenka pripažinti, kad Kaune programos vykdymas dėl lėšų stygiaus šiek tiek atsiliko nuo Vilniaus ar kai kurių kitų šalies miestų. Tačiau, nepaisant to, mes nuosekliai šią programą vykdėme, tikslingai jai skirdami tam tikrą dalį lėšų“, – sakė AB „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

Naujieji modernūs šilumos punktai leidžia gyventojams patiems reguliuoti šildymo režimą, karšto vandens temperatūrą ir nuspręsti, kada pradėti ir baigti šildymo sezoną. Jie leidžia efektyviai naudoti šilumą bei karštą vandenį ir, tinkamai juos eksploatuojant, iki 20 proc. sumažinti šilumos energijos suvartojimą.

Punktai suteikia galimybę tiksliai reguliuoti į radiatorius tiekiamo šilumnešio ir karšto vandens temperatūrą pagal lauko oro temperatūrą ir pasirinktą paros grafiką. Šilumos punktai taip pat apsaugo namų vidaus šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemas nuo pažeidimų svyruojant slėgiui termofikacinio vandens trasose.

Tokiu būdu, gyventojams teikiama šilumos tiekimo ir karšto vandens ruošimo paslauga tapo efektyvesnė, buvo sumažinti šilumos nuostoliai tinkluose, sumažintos sąnaudos turto valdymui, atsisakyta nereikalingo ir nebenaudojamo turto.

Taip pat, įrengus naujus modernius šilumos punktus, buvo sudarytos sąlygos optimizuoti kvartalinius šilumos tiekimo tinklus sumažinant vamzdynų skersmenis. Tai yra ypač aktualu atnaujinant (renovuojant) pastatus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: