(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį su į Kauną atvykusiu Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Kęstučiu Glavecku susitiko ir miestui aktualius klausimus aptarė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

„Ne taip seniai Kaunas sulaukė gerų žinių, kad Biudžeto ir finansų komitetas pritarė prašymui skirti 20 mln. litų Žalgirio arenos Nemuno saloje dviejų lygių stovėjimo aikštelei įrengti. Žalgirio arenos statybą bendrovė „Vėtrūna” įsipareigojo baigti iki 2011 m. vasario 1 d. ir dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas negali būti atskirtas nuo bendro projekto įgyvendinimo. Džiugu, kad Seimo komitetas suprato mūsų prašymo svarbą”, – susitikimo metu sakė meras.

Kaune rinkti Seimo nariai yra pateikę nemažai siūlymų Kauno objektams finansuoti Valstybės investicijų 2011-2012 m. programos projekte. Įvairiausiems objektams finansuotis bus siekiama gauti 76 milijonus litų.
Ministerijos skirs lėšas pagal savo kuruojamas sritis.

Miesto meras A. Kupčinskas ir vicemeras R. Mikaitis kaip vieną iš svarbiausių miestui prioritetų įvardino Panemunės tilto statybą. Taip pat buvo kalbėta apie tai, kaip Kaunas ruošiasi Europos vyrų krepšinio čempionatui, remontuojamą Dramos teatrą, mokyklų remontus, aptarta valstybės biudžeto formavimo svarba.

„Man džiugu, kad Kaunas visada sugeba sėkmingai spręsti miesto finansinius reikalus”, – pažymėjo
Seimo narys K. Glaveckas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: